Home

De gloednieuwe Opel Combo.Ruime bestelwagen met compacte afmetingen en unieke technologie.

Opel Combo Cargo


Opel kondigt de vijfde generatie aan van zijn compacte, multifunctionele bedrijfsvoertuig, de Combo. De nieuwe Combo bestelwagen werd ontwikkeld met de ambitie om aan professionals eersterangs efficiëntie te bieden in combinatie met de laagste eigendoms­kosten van het segment. Daarvoor beschikt de wagen over een gloednieuwe voertuig­architectuur, een vindingrijke ruimtebenutting en unieke technologieën, wat een grote stap voorwaarts is in vergelijking met de vorige versie. De wereldpremière is gepland op 19 september 2018, tijdens het IAA voor bedrijfsvoertuigen in Hannover. Diezelfde maand gaan ook de orderboeken open. De nieuwe Combo zal leverbaar zijn in heel wat varianten, zoals een korte versie van 4,40 meter en een lange versie van 4,75 meter, beide met twee of drie zetels vooraan in de cockpit. Ook een ruime vijfzitter met dubbele cabine behoort tot de mogelijkheden. Met een maximaal laadvolume tot 4,4 m3, een laadvermogen tot 1.000 kg en een laadlengte tot 3.440 mm voor voorwerpen en werkmateriaal doet de nieuwe compacte bestelwagen van Opel het beter dan de meeste van zijn voornaamste concurrenten. Doorslaggevend voor vele professionals is de slim ontworpen laadruimte tussen beide wielkasten die breed genoeg is voor een Europallet. Zelfs in de laadruimte van de korte versie passen twee van die pallets. Erg lange voorwerpen, zoals houten planken, kunnen dankzij het optionele dakluik in een hoek worden geladen. De Opel Combo van de nieuwe generatie introduceert ook iets unieks in het segment: een sensorgebaseerde overbelastingsindicator geeft met een druk op de knop aan of het voertuig al dan niet te zwaar geladen is.

Er zijn nog meer innovatieve technologieën en tot 19 rijhulpsystemen aan boord in de nieuwe Combo, die rijden, manoeuvreren en het vervoeren van materiaal of personen gemakkelijker, veiliger en comfortabeler maken. De optionele permanente achteruitrij­camera (Permanent Rear View Camera) werkt als een ‘digitale’ achteruitkijkspiegel, wat de zichtbaarheid in gesloten of volgeladen bestelwagens aanzienlijk verbetert. Dankzij een tweede camera in de buitenspiegel aan de passagierskant moet de bestuurder zich bovendien geen zorgen meer maken over de blinde hoek aan die kant van het voertuig. Verder kan de nieuwe Combo worden uitgerust met het nieuwe sensorgebaseerde obstakeldetectiesysteem voor de zijflanken (Flank Guard). Dat helpt vervelende en/of dure blutsen en krassen voorkomen, want het waarschuwt de bestuurder bij het draaien op lage snelheid wanneer de zijkant van de auto te dicht bij een hindernis komt, zoals een zuil, slagboom, muur of ander voertuig. Professionals die vaak over modder, zand of sneeuw moeten rijden, kunnen hun Combo met voorwielaandrijving upgraden met het elektronische IntelliGrip-tractiecontrolesysteem en met de ‘werfopstelling’. Het voertuig heeft dan 30 mm meer bodemvrijheid, stabilisatorstangen vooraan en achteraan, banden met een grotere diameter en aangepaste schokdempers achteraan. De optionele, zeer moderne infotainmentsystemen met Apple CarPlay en Android Auto zorgen er dan weer voor dat bestuurders gemakkelijk de weg vinden naar de meest afgelegen locaties en terug.

“De Opel Combo is de ideale werkmakker. Dankzij het toonaangevende laadvolume in zijn segment is bijna geen enkele job hem te groot. Hij is ook uitgerust met ultramoderne technologieën die voorheen alleen in personenwagens te vinden waren. Daarmee is de Combo een bedrijfsvoertuig dat de bewezen kwaliteiten van  personenwagens overneemt wat betreft rijhulpsystemen, veiligheid en comfort. Een allrounder in de beste zin van het woord”, zegt Managing Director Sales & Marketing Peter Küspert.