Home

Grégoire Munster weer eerste bij de jongeren tijdens de Rally van Wallonië

gregoire munster rally

In de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap en tevens de vierde wedstrijd van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship, heeft Grégoire Munster zijn meesterschap nog eens getoond. De Opel-rijder won niet alleen de strijd bij de jongeren. Hij maakte er ook een erezaak van om Guillaume Dilley te verslaan in R2 en met 16 bonuspunten voor evenveel snelste tijden in klasse RC4 doet de titelverdediger een gouden zaak in het kampioenschap.

gregoire munster

Na een eerder voorzichtige start, verhoogde Grégoire Munster zaterdagmiddag het tempo in de 3, de 36ste Rally van Wallonië, die geteisterd werd door bijzonder regenachtig en wisselvallig weer. Hij reed weg van de concurrentie bij de jongeren, maar hij passeerde ook Guillaume Dilley, voormalig Belgisch algemeen vice-kampioen.

« In het begin had ik wat moeite om het vertrouwen te vinden na onze zware klapper in Tielt, maar al snel kwam het goede gevoel terug. Het was jammer dat ik de leiding zaterdagavond weer uit handen moest geven na een lekke band op de voorlaatste proef. Ik reed gewoon lek op de rand die gevormd werd bij de overgang van onverhard naar verhard op een recht stuk. Die lekke band kostte me anderhalve minuut, »vertelde Grégoire Munster, die zondag meteen weer de leiding nam. « Ik hou wel van dit wisselvallig weer en moeilijke omstandigheden. Ik kan weer met vertrouwen naar mijn volgende afspraak. Vanavond neem ik het vliegtuig vanuit Eindhoven naar de Canarische Eilanden, waar ik volgend weekend de kleuren van Opel zal verdedigen. »


Aftermovie Rally van Wallonië door Rallye 054: