Home

Helemaal opgeladen: Opel Grandland X plug-in hybride met vierwielaandrijvingOpel gaat elektrisch: tegen 2024 een elektrische versie voor alle modellen

Grandland X Hybrid4

Opel gaat elektrisch! De Duitse autoproducent zet de invoering van dit cruciale onderdeel van het strategische PACE!-plan verder met de nieuwe 4x4 plug-in hybride versie (PHEV) van de Grandland X. De elegante Grandland X Hybrid4 met optionele zwarte motorkap voert het SUV-aanbod van Opel aan, dat ook de Crossland X en Mokka X omvat. Hij bundelt de kracht van een turbogeladen 1,6-liter benzinemotor en twee elektromotoren tot een totaal systeemvermogen van 300 pk. Het voorlopige WLTP1/NEDC2-brandstofverbruik (gewogen, gecombineerd) bedraagt 2,2 l/100 km met 49 g/km CO2-uitstoot De eerste plug‑in hybride van Opel, waarvan de verkoop over enkele weken van start gaat en de eerste leveringen tegen begin 2020 worden verwacht, draagt bij tot de elektrificatie van het volledige aanbod van het Duitse merk tegen 2024. Het maakt ook deel uit van de strategie van de autobouwer om te voldoen aan de toekomstige CO2-doelstellingen. Een volgende stap binnen dit proces is de introductie van een volledig elektrische batterijversie van de nieuwe Opel Corsa, die nog dit jaar op de markt komt, naast uiterst efficiënte verbrandingsmotoren.

Grandland X Hybrid4

Helemaal in de lijn met Opels positionering als opwindend, toegankelijk en Duits merk, is de nieuwe PHEV uitgerust met de meest geavanceerde plug-in hybride technologie. Het aandrijfsysteem van de Grandland X Hybrid4 omvat:

  • een WLTP-gecertificeerde, turbogeladen 1.6 literbenzinemotor van 147 kW/200 pk, met directe injectie en vier cilinders, die voldoet aan de Euro 6d-TEMP-norm en speciaal is afgestemd op hybride toepassingen,
  • en een elektrisch aandrijfsysteem met twee elektromotoren van 80 kW/109 pk, vierwielaandrijving en een lithium-ionbatterij van 13,2 kWh. De voorste elektromotor is gekoppeld aan een geëlektrificeerde automatische achtversnellingsbak. De tweede elektromotor en het differentieel zijn ingebouwd in de elektrisch aangedreven achteras om op verzoek vierwieltractie te leveren.