Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


SLIMME VEILIGHEIDSSYSTEMEN.

De automatische noodremhulp1 met voetgangersdetectie waarschuwt u voor dreigende aanrijdingen met een voetganger of ander voertuig.2 Als de bestuurder niet reageert, remt de wagen automatisch af.

 

1Standaard op de Dynamic, optioneel op de Essentia en de Enjoy.

2 Werkt automatisch bij snelheden tussen 5 en 85 km/u. Tussen 0 en 30 km/u tracht het systeem de impactsnelheid met 0,9 g te verlagen. Tussen 30 en 85 km/u reduceert het systeem de snelheid met maximaal 22 km/u. Boven die drempel moet de bestuurder zelf remmen om de snelheid verder te verlagen. Het werkingsbereik van het AEBPD-systeem hangt af van het gedetecteerde obstakel (mobiel obstakel: van 5 tot 85 km/u, vast obstakel: van 5 tot 80 km/u, voetganger: van 5 tot 60 km/u). De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 

TOON MEER TOON MINDER

ALTIJD OP HET RECHTE PAD.

Lane Keep Assist1 geeft de bestuurder een rijstrookwaarschuwing en corrigeert zachtjes de koers wanneer de Combo onverwacht afwijkt van zijn rijstrook om u netjes op koers te houden.

 

1Standaard op de Dynamic, optioneel op de Essentia en de Enjoy.

 

TOON MEER TOON MINDER

SLIMMER SNEL.

Het Speed Sign Recognition-systeem leest verkeersborden om wijzigingen in de snelheidsbeperkingen te herkennen en vraagt de bestuurder om zijn snelheid aan te passen.

 

1Standaard op de Dynamic en de Enjoy, optioneel op de Essentia.

BEHOUD EEN VEILIGE AFSTAND.

De automatische snelheidsregelaar1 houdt uw gewenste snelheid tussen 30-160 km/u aan en vertraagt of versnelt om een vaste afstand te houden ten opzichte van uw voorligger en zo een veilig en ontspannend rijgedrag te verzekeren.

 

1Standaard op de Dynamic en de Enjoy, optioneel op de Essentia.

 

TOON MEER TOON MINDER

VEILIGHEID ALS PRIORITEIT.

Vier airbags, waaronder bestuurders-, passagiers- en zij-airbags, bieden u en uw passagiers een uitstekende bescherming onderweg.

BLIJF ALERT AAN HET STUUR.

Waakzaamheidsassistent1 analyseert het rijpatroon op tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder. Een reeks waarschuwingen maant de bestuurder aan om actie te ondernemen.

 

1Na twee uur rijden met een snelheid hoger dan 65 km/u, weerklinkt er een waarschuwing voor de bestuurder. Tegelijk berekent het systeem het niveau van verstrooidheid op basis van rijpatronen, zoals het vermogen van de bestuurder om op zijn rijstrook te blijven. Wanneer het systeem gevaarlijk rijgedrag detecteert, waarschuwt het de bestuurder met alsmaar luidere signalen, die hem aanmanen om actie te treffen. Het verstrooidheidsniveau wordt na tien minuten veilig rijden terug gereduceerd. De berekening stopt wanneer de rijsnelheid onder de 65 km/u zakt.
TOON MEER TOON MINDER

FLANK GUARD.

Het obstakeldetectiesysteem voor de zijflanken, Flank Guard1, gebruikt 12 sensoren om u via visuele en geluidssignalen op het infotainmentscherm te waarschuwen voor obstakels die mogelijk niet zichtbaar zijn wanneer u bij lage snelheden bochten neemt.

 

1Optie