Veiligheid & Rijhulp
Automatic Emergency Braking // Automatische Noodrem
Cruise veilig door je werkdag: het automatisch noodstopsysteem1 met voetgangersdetectie waarschuwt voor mogelijke aanrijdingen met een voetganger of een ander voertuig. Als er geen actie wordt ondernomen, remt de wagen automatisch. 
1 Werkt automatisch boven 5 km/u en onder 85 km/u. Van 0 tot 30 km/u is de vertragingsmetriek om de botssnelheid te verlagen 0,9 g. Van 30 tot 85 km/u verlaagt het systeem de snelheid met maximaal 22 km/u. Na deze drempel moet de bestuurder zelf remmen om de snelheid nog verder te verlagen. Het operationele snelheidsbereik van AEBPD is afhankelijk van het gedetecteerde obstakel (mobiel doelwit: van 5 tot 85 km/u; vast doelwit: van 5 tot 80 km/u; voetganger: van 5 tot 60 km/u). De bestuurdersassistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor de besturing.
Drive Assist Pack 

Ons Safety Pack voor je dagelijkse werk omvat:  Highway Integrated Assist, dat beschikt over Adaptieve Cruise Control met een stop-en-start-systeem, net als rijstrookassistent en uitgebreide verkeersbordherkenning.

 

1 Optioneel 

 
Dodehoekbewaking zijkant

Side Blind Spot Alert1 controleert en waarschuwt automatisch voor naderende voertuigen op parallelle rijstroken en in dode hoeken. Zo wissel je extra veilig van rijstrook en wordt je dagelijkse werkroutine een stukje eenvoudiger.

 

1 Optioneel

 
Flank Guard

Geniet van maximale veiligheid en optimaal comfort met het Flank Guard1-systeem van Opel. Dat systeem gebruikt 12 sensoren om te waarschuwen voor obstakels die mogelijk niet zichtbaar zijn tijdens het nemen van bochten bij lage snelheid, via visuele en audiowaarschuwingen op het infotainmentscherm.

 

1 Optioneel

 
Dynamic Surround Rear Vision

Eenvoudig parkeren, eenvoudiger werken. De Dynamic Surround Rear Vision1 gebruikt twee camera's om de omgeving van de bestelwagen weer te geven op het digitale scherm. Het geeft de bestuurder zicht op de omgeving en maakt van het in- en uitparkeren kinderspel.  

 

1 Optioneel

 
Achteruitrijcamera

Je onderneming valt of staat met je bestelwagen, dus verdient hij de beste zorg! De achteruitrijcamera1 wordt weergegeven op het 10" aanraakscherm met virtuele richtlijnen om achteruitrijden te vereenvoudigen en onnodige krassen of deuken te voorkomen.

 

1 Optioneel 

 
Trailer stability control

Moet je voor je onderneming af en toe met een aanhangwagen rijden? Opels Trailer Stability Control1 is een slim systeem dat de stabiliteit van de aanhangwagen controleert en automatisch de rijsnelheid aanpast. 

 

1 Optioneel