Overzicht & Voordelen

*Alle OnStar-diensten zullen na 31 december 2020 niet meer beschikbaar zijn. TOON MEER TOON MINDER

Veilig

 • Automatic Crash Response
 • 24-uurs dienst voor noodoproepen
 • Bijstand na diefstal
 • Pechverhelping

Geconnecteerd

 • Smartphone-app

Verzorgd

 • Hotel boeken
 • Parkeerplaats vinden 
 • Voertuigdiagnose 
 • Bestemming downloaden

Privacy

Klanten Getuigen

Hoe krijgt u OnStar?

Klanten Getuigen:

ONSTAR-DIENSTEN.

Alle OnStar-diensten zullen na 31 december 2020 niet meer beschikbaar zijn.

NOODGEVAL.

ONMIDDELLIJKE BIJSTAND.

Rijden met een goed gevoel: OnStar staat u bij wanneer u een ongeval hebt. Zelfs als u niet meer in staat bent om hulp te vragen.

 

Onmiddellijke Crash Assistance: OnStar kan uw leven redden 

 • Crash Assistance: zodra uw airbag wordt ontplooid, treedt Automatic Crash Response in werking. Alle belangrijke voertuiggegevens worden onmiddellijk naar het OnStar-centrum verzonden: locatie, rijrichting en zelfs de ernst van het ongeval.1
 • We praten met u: speciaal opgeleide OnStar-adviseurs communiceren met u via de handsfree luidspreker – zelfs wanneer u in het buitenland bent, wordt u geholpen in de door u gekozen taal.2
 • Elke seconde telt: zodra we alle informatie hebben ontvangen en het duidelijk is dat u hulp nodig hebt, neemt een OnStar-adviseur onmiddellijk contact op met de hulpdiensten.1

 

1De OnStar-diensten moeten worden geactiveerd en zijn afhankelijk van de dekking en beschikbaarheid van een gsm- en gps-netwerk. Na de gratis proefperiode zijn toeslagen van toepassing. De OnStar-abonnementspakketten kunnen verschillen van de services in het gratis proefpakket. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

2Om uw oproep zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden, kan het uitzonderlijk gebeuren dat u eerst wordt verbonden met een Engelstalige adviseur. 

TOON MEER TOON MINDER

NOODOPROEPEN DE KLOK ROND.

Duizeligheid, flauwvallen, hartkloppingen: als u, een van uw passagiers of een voorbijganger medische hulp nodig heeft, zijn we er voor u.

 

Noodoproepen de klok rond

 

Heeft u, uw passgier of een voorbijganger medische bijstand nodig? Druk dan op de SOS-knop en een OnStar-adviseur zal u bijstaan.

 

Uw OnStar-adviseur zal gps-gegevens gebruiken om uw exacte locatie door te geven aan de hulpdiensten, die zo snel mogelijk naar uw locatie zullen vertrekken.1

 

1De OnStar-diensten moeten worden geactiveerd en zijn afhankelijk van de dekking en beschikbaarheid van een gsm- en gps-netwerk. Na de gratis proefperiode zijn toeslagen van toepassing. De OnStar-abonnementspakketten kunnen verschillen van de services in het gratis proefpakket. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde modellen of uitrustingsniveaus. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

TOON MEER TOON MINDER

HULP BIJ GESTOLEN VOERTUIG. WIJ HELPEN UW WAGEN TERUG TE KRIJGEN.

Werd uw wagen gestolen? Dan helpen wij de politie om hem terug te vinden. Met OnStar zit u de dieven al snel op de hielen.

 

Hulp bij gestolen voertuig. Wij helpen uw wagen terug te krijgen

 

Uw auto staat niet meer waar u hem achterliet en is wellicht gestolen? Dan kan OnStar1 de politie helpen om hem terug te vinden.

 

Het enige dat u dient te doen, is de diefstal aangeven bij de politie. Uw OnStar-adviseur kan de politie dan helpen zoeken naar uw auto.

 

 • OnStar lokaliseert uw Opel via gps en volgt zijn route. Zo weet de politie waar uw auto zich bevindt.
 • Uw OnStar-adviseur kan de ontsteking van uw wagen uitschakelen: zodra de motor werd uitgeschakeld, kan de dief niet meer verder rijden.

 

1De OnStar-diensten moeten worden geactiveerd en zijn afhankelijk van de dekking en beschikbaarheid van een gps- en gsm-netwerk. Na de gratis proefperiode zijn toeslagen van toepassing. De OnStar-abonnementspakketten kunnen verschillen van de services in het gratis proefpakket. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde modellen of uitrustingsniveaus. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

TOON MEER TOON MINDER

HULP NODIG? ONSTAR!

Uw wagen valt ‘s nachts in panne en de batterij van uw mobiele telefoon is leeg? Druk dan gewoon op de OnStar-knop om verbonden te worden met de pechverhelpingsdienst van Opel.

 

Pech in een streek die u niet kent? Een zwakke telefoonontvangst? Of misschien is uw batterij leeg? Druk op de OnStar-knop en neem contact op met een adviseur.1 De adviseur zal uw probleem noteren en u helpen om hulp te vragen. OnStar zal contact opnemen met Touring die een professioneel pechverhelpingsteam ter plaatse zal sturen.2

 

1De OnStar-diensten moeten worden geactiveerd en zijn afhankelijk van de dekking en beschikbaarheid van een gps- en gsm-netwerk. Na de gratis proefperiode zijn toeslagen van toepassing. De OnStar-abonnementspakketten kunnen verschillen van de services in het gratis proefpakket. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde modellen of uitrustingsniveaus. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

2OnStar zal een professioneel pechverhelpingsteam ter plaatse sturen. Als uw auto binnen de dekkingsperiode van Opel Roadside Assistance voor nieuwe voertuigen valt, zal OnStar u doorverbinden met de pechverhelpingsdiensten van Opel, die gratis hulp zullen sturen, volgens de voorwaarden voor pechverhelping van Opel. Als u uw OnStar-account actief houdt zonder onderbreking, biedt Opel u geheel gratis een verlengde pechverhelpingsdienst aan tot 1 jaar vanaf de datum van eerste inschrijving. Als uw wagen buiten de dekkingsperiode van Opel Roadside Assistance voor nieuwe voertuigen valt, kan de verstrekker van de pechverhelpingsdienst kosten aanrekenen voor het gebruik van hun diensten.

TOON MEER TOON MINDER

GECONNECTEERD.

ALLES ONDER CONTROLE - DE SMARTPHONE-APP.

Hoe ver kan ik nog rijden voor ik moet tanken? Is de bandendruk OK? Waar heb ik mijn auto geparkeerd? Het antwoord op deze vragen vindt u op uw smartphone, nog voor u de deur uitgaat.

 

Alles Onder Controle - De Smartphone-app

 

Met de baanbrekende myOpel-app voor OnStar krijgt de term gebruiksgemak een heel nieuwe dimensie. En bovendien ook een leuke dimensie.1

 

 • Vraag op uw mobiele telefoon belangrijke voertuiggegevens op, zoals de bandendruk, de staat van de olie en het brandstofpeil – en dat wanneer u maar wilt.
 • U vergat uw wagen te vergrendelen? Geen probleem! U kunt de deuren vergrendelen en ontgrendelen met uw smartphone.2
 • Vergeten waar u de auto hebt geparkeerd? Lokaliseer hem gewoon online.
 • Activeer de lichten en claxon: zo hoort en ziet u direct waar u uw auto hebt geparkeerd.
 • Lokaliseer uw bestemming gemakkelijk op uw smartphone en verzend het adres rechtstreeks naar het ingebouwde navigatiesysteem van Opel.3

 

Om alle mobiele diensten van OnStar te gebruiken, dient u enkel de myOpel-app te downloaden en installeren. Ga daarvoor naar de Google Play Store voor Android-toestellen of de App Store voor Apple iOS-toestellen.

 

Als u uw smartphone met de myOpel-app voor OnStar niet bij de hand hebt, volstaat een telefoontje naar OnStar om u verder te helpen. Na controle van uw veiligheidscode kan de OnStar-adviseur uw wagen vanop afstand lokaliseren, vergrendelen en ontgrendelen. Dit werkt ook als u zichzelf per ongeluk hebt buitengesloten uit uw eigen auto.

 

1De myOpel-app vereist een actieve OnStar-account en dekking door een beschikbaar mobiel netwerk. Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde modellen, uitrustingsniveaus of OnStar-pakketten. Klik hier voor meer informatie. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

2De ontgrendeling/vergrendeling vanop afstand is niet beschikbaar voor de Meriva. Klik hier voor meer informatie.

3Een ingebouwd navigatiesysteem van Opel en kaarten zijn vereist voor de dienst Bestemming downloaden.

 

TOON MEER TOON MINDER

PERSOONLIJKE ASSISTENT.

HANDENVRIJ HOTEL BOEKEN.

Uw plannen zijn veranderd? Te moe om verder te rijden? Laat onze adviseurs een hotelovernachting boeken1  langs uw route. Druk gewoon op het blauwe serviceknopje.

 

Wie wil er nu geen persoonlijke assistent? Als u een hotel zoekt in een nieuwe stad, staan onze OnStar-adviseurs voor u klaar1.

 

 • Onze adviseurs kunnen voor u een hotelkamer zoeken, vergelijken en boeken (mogelijk door booking.com).
 • Alles wat u hoeft te doen: verbaal uw kamerkeuze bevestigen en uw kredietkaartdetails doorgeven.
 • De OnStar-adviseurs kunnen zelfs het adres van het hotel downloaden naar uw ingebouwde navigatiesysteem.
 • Uw reservering aanpassen? Geen probleem! Geef de adviseur het reserveringsnummer en uw e-mailadres en de rest wordt voor u gedaan.

 

1Een OnStar-adviseur kan u helpen met het boeken van een hotelkamer via booking.com. Wanneer u van deze dienst gebruikmaakt, zullen de voorwaarden van uw boeking en de details die u aan uw OnStar-adviseur geeft, naar booking.com worden verzonden. Deze zullen onderhevig zijn aan de voorwaarden en de privacyverklaring van booking.com alsook de toepasselijke voorwaarden van uw hotel. U zult via e-mail een bevestiging van de reservering ontvangen van booking.com. Als u niet wilt dat booking.com uw persoonlijke informatie ontvangt, dan kunt u beter geen gebruik maken van deze dienst. OnStar helpt u bij het maken van een reservering en is niet verantwoordelijk voor de diensten die door booking.com of het hotel worden verstrekt. E-mailadres en geldige kredietkaart zijn vereist.

TOON MEER TOON MINDER

VIND ALTIJD EEN PARKEERPLAATS.

Nooit meer ronddwalen op zoek naar een vrije parkeerplaats! Met een druk op de knop kunnen onze adviseurs een plekje voor u vinden.1


Onze OnStar-adviseurs helpen u graag een parkeerplaats te vinden en informeren u over realtime beschikbaarheid, openingsuren en parkeerprijzen (via Parkopedia).1 Als u wilt, kunnen zij ook het adres van de parkeerplaats downloaden naar uw navigatiesysteem.

 

1 Via Parkopedia.com - Alleen beschikbaar voor parkings die op Parkopedia.com staan - Beschikbaarheid gebaseerd op het moment van contact met OnStar. 

TOON MEER TOON MINDER

GEEN VERVELENDE VERRASSINGEN – VOERTUIGDIAGNOSE.

Niemand kent uw wagen beter dan OnStar!

Licht er een waarschuwingslampje op in de cockpit of voelt er iets niet goed aan, vraag dan raad aan OnStar.


Geen vervelende verrassingen - Voertuigdiagnose

 

Met de systematische Voertuigdiagnose weet u steeds wat de status van uw auto is. Zo kunt u in geval van twijfel op tijd reageren.1

 

 • U kunt zich steeds laten informeren over de toestand van uw wagen, aan de hand van realtime diagnoseberichten. Als OnStar een probleem vaststelt, bijvoorbeeld als een van de banden lek is, zal het u automatisch verwittigen – of u nu wel of niet in de auto zit. OnStar stuurt u ook elke maand een e-mail. Daarin vindt u informatie over de vitale gegevens van uw wagen – van de staat van de olie tot de spanning van de banden – zo hebt u de relevante informatie steeds bij de hand.
 • Licht er een waarschuwingslampje op in de cockpit? Druk dan op de serviceknop om raad te vragen aan uw OnStar-adviseur. Met behulp van de On-Demand Diagnose kan een OnStar-adviseur bepalen of er schade is, hoe ernstig die schade is en of u onmiddellijk naar een werkplaats moet rijden.
 • Moet u daadwerkelijk naar een werkplaats? OnStar maakt duidelijk of dat echt nodig is: uw OnStar-adviseur stuurt het adres van de dichtstbijzijnde Opel-servicepartner rechtstreeks naar het ingebouwde Opel-navigatiesysteem.2

 

1 De OnStar-diensten moeten worden geactiveerd en zijn afhankelijk van de dekking en beschikbaarheid van een gsm- en gps-netwerk. Na de gratis proefperiode zijn toeslagen van toepassing. De OnStar-abonnementspakketten kunnen verschillen van de services in het gratis proefpakket. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde modellen of uitrustingsniveaus. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

 2 Een ingebouwd navigatiesysteem van Opel en kaarten zijn vereist voor de dienst Bestemming downloaden.

 

TOON MEER TOON MINDER

RECHT OP UW DOEL AF - BESTEMMING DOWNLOADEN.

Op zoek naar een specifiek restaurant of het dichtstbijzijnde tankstation? Geen probleem: met de functie Bestemming downloaden1 bent u steeds een stap vooruit.


Recht op uw doel af - Bestemming downloaden

 

 • Waar wilt u heen? Druk op de serviceknop en vertel het ons. Uw OnStar-adviseur zoekt het adres van de gewenste bestemming op en verzendt het naar uw ingebouwde Opel-navigatiesysteem. Het enige wat u nog hoeft te doen, is ontspannen en rijden. 
 • Spaar tijd en vermijd stress: met de functie Bestemming downloaden kunt u de bestemming heel gemakkelijk wijzigen tijdens het rijden.

 

1Een ingebouwd navigatiesysteem van Opel en kaartgegevens zijn vereist voor de functie Bestemming downloaden. De OnStar-diensten moeten worden geactiveerd en zijn afhankelijk van de dekking en beschikbaarheid van een gsm- en gps-netwerk. Na de gratis proefperiode zijn toeslagen van toepassing. De OnStar-abonnementspakketten kunnen verschillen van de services in het gratis proefpakket. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde modellen of uitrustingsniveaus. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

 

TOON MEER TOON MINDER

PRIVACY.

HOE ONSTAR UW PRIVACY BESCHERMT.

Slechts één persoon beslist wat OnStar wel en niet mag doen: U.
 

Uw privacy. Uw beslissing.

 

 • Bescherm uw privacy – met een druk op de knop. OnStar doet niets zonder uw akkoord.
 • Voor de veiligheid kiest u zelf een pincode wanneer u uw account instelt. Als u de functie Deurvergrendeling vanop afstand1 of Bijstand bij diefstal wilt gebruiken, zal de OnStar-adviseur deze code vragen. Zo zijn we zeker dat u alleen toegang heeft tot uw auto.
 • Als u de privacyknop in uw wagen ongeveer vijf seconden ingedrukt houdt, kunt u de locatie van uw wagen op elk moment verbergen. Als u van gedacht verandert, drukt u de privacyknop opnieuw gedurende vijf seconden in om uw locatie te onthullen. De enige uitzondering: een echt noodgeval.2
 • Uw privacy is belangrijk voor ons: we geven uw persoonlijke gegevens nooit door zonder uw toestemming. Uw gegevens worden enkel vrijgegeven aan OnStar en GM Holdings LLC (VS), de verbonden ondernemingen (bv. Adam Opel GmbH), de door u gekozen Opel-verdelers, de ondernemingen die betrokken zijn bij het leveren of uitvoeren van de OnStar-diensten en, op uw verzoek, andere dienstenondernemingen.

 

1 De vergrendeling/ontgrendeling vanop afstand is niet beschikbaar voor de Meriva. Klik hier voor meer informatie.

Bij gebeurtenissen zoals een ongeval of wanneer uw auto gestolen is.

 
TOON MEER TOON MINDER

ONSTAR IN DE PERS:

Business Car
"Zorgplicht, gemak en organisatievoordelen - allemaal in één pakket, een evolutie die de sector echt vooruithelpt." 
ARTIKEL LEZEN
Auto Moto
Opel OnStar, de nieuwe persoonlijke connectiviteits- en dienstenassistent die werd bekroond met de allereerste "Award de l'innovation", uitgereikt door het Franse autoblad "Auto Moto". De persoonlijke bewaarengel won het in de categorie "Technologie" van te duchten rivalen, van Audi tot Volvo.
 
ARTIKEL LEZEN
Ponle Freno
Opel OnStar sleepte de Spaanse prijs voor Innovatie in Verkeersveiligheid in de wacht: "OnStar is de perfecte aanvulling voor een optimale voertuigbescherming bij ongevallen."
 
ARTIKEL LEZEN

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE ONSTAR DIENSTEN.

ONTDEK MEER

HOE CONTACTEER IK ONSTAR.