Veiligheid & innovaties
Intelli-Lux® LED Pixelverlichting
De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric is uitgerust met de nieuwste Intelli-Lux® LED Pixelverlichting. Dit systeem is een sprong voorwaarts in koplamptechnologie en is een stap vooruit ten opzichte van de vorige Intelli-Lux generaties. Het verbetert het zicht radicaal dankzij 168 individueel aanpasbare LED-segmenten die zorgen voor permanent niet-verblindend grootlicht dat zich automatisch aanpast om andere weggebruikers niet te verblinden. 
Intelli-HUD
De Intelli-HUD (Head up Display) van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric is futuristisch en projecteert essentiële informatie rechtstreeks op de voorruit, comfortabel in het gezichtsveld van de bestuurder. Deze nieuwste generatie van Opels HUD-technologie vergroot het projectieveld en verbetert de resolutie, en kan worden ingesteld om verschillende pagina's te tonen die gekoppeld zijn aan het instrumentenpaneel, waaronder pop-upwaarschuwingen, gedetailleerde kaarten en media-informatie.  
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 combineert de meest geavanceerde en intuïtieve assistentietechnologieën van Opel om van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric de veiligste en meest ontspannen rijervaring te maken die we ooit hebben gebouwd. Dit systeem integreert meerdere functies, waaronder Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), dat verkeersborden in de gaten houdt en aanbiedt om de auto dienovereenkomstig langzamer of sneller te laten rijden en zelfs de weersomstandigheden compenseert. Intelli-Drive 2.0 heeft ook Semi-Automated Lane Change (SALC) dat detecteert wanneer je van rijstrook wisselt en zelfs voor je kan manoeuvreren. 
Intelli-Vision
Het Intelli-Vision systeem wordt automatisch geactiveerd wanneer je je nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric in zijn achteruit zet (of op verzoek) en maakt gebruik van vier camera's die rondom de auto zijn geplaatst. Met de high-definition, realtime beelden kun je de omgeving van de auto grondig controleren. Je kunt ook schakelen tussen de afzonderlijke camera's om een duidelijk zicht te krijgen op naderend kruisend verkeer, en zelfs op de krapste plekken gemakkelijk parkeren.