Maximaal rijbereik

Ontdek welke factoren van invloed zijn op het rijbereik van je Opel Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid en wat je kunt doen om zijn capaciteit optimaal te benutten

Snelheid
Je snelheid heeft de grootste invloed op je rijbereik. Kies bij lagere snelheden bij voorkeur de elektrische modus. Optimaliseer je brandstofverbruik in de hybride-modus door je wagen voor vertrek op te laden, zodat je zoveel mogelijk op elektrische energie kunt rijden. 
Rijstijl
Elke keer als je optrekt, gaat energie verloren. En elke keer als je hard remt, moet je daarna weer optrekken. Een gelijkmatige rijstijl en het regeneratieve remsysteem van de Opel Astra Sports Tourer Plug-In Hybrid kunnen je helpen om je elektrische rijbereik tot 15% te vergroten. 
Airco en verwarming
De energie voor de airco en verwarming van je wagen wordt ook door de batterij geleverd. Dat kan veel invloed hebben op je rijbereik. Door je Opel Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid op te warmen of af te koelen tijdens het laden vergroot je je rijbereik, terwijl je toch geniet van een comfortabele temperatuur. 

TIP: Laad de batterij van je Opel Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid altijd zo vaak mogelijk op, zodat je steeds maximaal in de elektrische modus kunt rijden, waarin je geen enkele uitstoot produceert.

Als je rekening houdt met de factoren die het rijbereik beïnvloeden (snelheid, rijstijl, airco en verwarming), wordt het verwachte rijbereik tijdens het rijden automatisch aangepast aan je nieuwe rijstijl.

Het rijbereik dat op het display wordt weergegeven (ook als de batterij volledig is opgeladen) is altijd een schatting, die gebaseerd is op je gemiddelde rijgedrag.