Geavanceerde technologie
IntelliLux Matrix LED
De nieuwe Opel Corsa is uitgerust met IntelliLux® Matrix LED-koplampen die het beste zicht bieden en automatisch worden aangepast om tegenliggers niet te verblinden. Met zijn 14 matrixsegmenten en zijn nieuw design geeft IntelliLux® je zekerheid in alle omstandigheden!
 
Opel Drive Assist
De actieve rijstrookassistent als onderdeel van Opel Drive Assist houdt de weg elektronisch in de gaten en gebruikt subtiel stuurkoppel om de nieuwe Opel Corsa automatisch op zijn rijstrook te houden. Dat zorgt voor veiliger, minder vermoeiend en aangenamer rijden op de snelweg.
 
Automatische Cruise Control
Wanneer de automatische Cruise Control is ingeschakeld, versnelt en remt je Opel Corsa automatisch, zodat je op een constante afstand van de voorligger blijft voor een veiligere, comfortabelere en ontspannende rit. 
Snelheidsbordherkenning.
Het geavanceerde camerasysteem van de nieuwe Opel Corsa herkent verschillende verkeersborden en geeft ze overzichtelijk voor je weer op je digitale scherm. Zo mis je nooit meer een snelheidsbord, wat er ook gebeurt op de weg om je heen!
 
Automatisch noodremsysteem
Het automatisch noodremsysteem van de Opel Corsa houdt de weg voor je in de gaten, waarschuwt de bestuurder bij een dreigende aanrijding en remt actief als de bestuurder geen actie onderneemt. Het systeem herkent zowel voertuigen als voetgangers en zorgt voor extra gemoedsrust in drukke stedelijke omgevingen. (Systeem actief tussen 5 km/u en 140 km/u) 
Dodehoekbewaking
De dodehoekbewaking van de Opel Corsa werkt tussen 12 en 140 km/u en controleert voortdurend je dode hoeken. De indicatoren in de buitenspiegels lichten op om je te waarschuwen wanneer voertuigen zich in je dode hoek bevinden, zodat je veiliger en comfortabeler op de snelweg kunt rijden.