Veiligheid en innovaties
LED-koplampen
Met de nieuwe Crossland rij je ook in het donker veilig en ontspannen, dankzij LED-koplampen met automatische afstelling op rij- en weersomstandigheden (AFL). De grootlicht-assistent schakelt wanneer nodig automatisch over van grootlicht op dimlicht, om te voorkomen dat andere weggebruikers verblind worden. 
180° panoramische achteruitrijcamera
Alles zien zonder je nek te verdraaien - en dat is niet het enige voordeel van de 180° panoramische achteruitrijcamera. Hij geeft een extra breed beeld van de achterkant van je Crossland, zodat je niet alleen obstakels, maar ook verkeer dat van opzij nadert, beter kunt zien. Dat maakt achteruitrijden in het drukke stadsverkeer of krappe parkeergarages een stuk gemakkelijker en veiliger. 
Noodremassistent
De innovatieve technologie van Opel vergroot de veiligheid voor jou en andere weggebruikers. De noodremassistent1 helpt je om ernstige aanrijdingen in de stad te voorkomen door je direct te waarschuwen voor voetgangers en voertuigen die je misschien niet zo snel had opgemerkt. Als je niet snel genoeg reageert, wordt je Crossland automatisch afgeremd. 
Optie. Werkt automatisch bij een snelheid van 5 tot 85 km/u. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijkheid voor het rijden en de veiligheid.
Vernieuwd Head-up Display
Dit geavanceerde display toont belangrijke informatie, zoals je snelheid, waarschuwingen en verkeersborden recht voor je. Zo ben je altijd op de hoogte, terwijl je je ogen veilig op de weg kunt houden. 
Geavanceerd parkeerhulpsysteem
Inparkeren wordt kinderspel wanneer Advanced Park Assist (optie) het werk voor je doet. Dit systeem zoekt een parkeerplek en bedient het stuurwiel. Je hoeft zelf alleen volgens de aanwijzingen gas te geven, te remmen en te schakelen. En ook uitparkeren wordt voor je geregeld!