Skip To Content
Technologie video's

Opel-rijhulpsystemen

Stap in en ontdek een nieuwe manier van rijden

Zodra u in uw Opel stapt, geniet u van een maximum aan comfort en veiligheid dankzij onze geavanceerde rijhulpsystemen en technologie. 

We bieden een breed scala aan functies, die allemaal ontworpen zijn om elke rit eenvoudig, veilig en comfortabel te maken.

Bekijk de video's om te weten te komen welke functies uw persoonlijke rijervaring verbeteren – en laat uw dichtstbijzijnde Opel-verdeler u vervolgens verwelkomen tijdens een proefrit om ze uit te proberen.

Opel’s adaptive forward lighting LED (afl) 
De ledkoplampen van Opel zijn helder, veilig en slim. Onze Adaptive Forward Lighting geeft u 's nachts en bij weinig licht een betere zichtbaarheid en verlicht elke weg optimaal.
 
Opel’s automatic cruise control 
Onze Automatic Cruise Control voorkomt kop-staartbotsingen en helpt u te ontspannen door bij gelijkmatige snelheden automatisch te versnellen en vertragen om een ingestelde afstand tot uw voorligger te bewaren.
 
Opel’s advanced park assist 
Bij snelheden onder 30 km/u herkent de geavanceerde parkeerhulp geschikte parkeerplaatsen. Het systeem gaat het stuurwiel controleren en parkeert de auto zelf, terwijl u enkel zacht op de rem en het gaspedaal hoeft te drukken.
 
Opel’s 180° of 360° camera 
Het 180° Panoramic Rear View Camera-systeem wordt geactiveerd zodra de bestuurder achteruit begint te rijden, toont aankomende voertuigen of voetgangers en laat u eenvoudig en veilig parkeren. Om het perspectief nog verder te verbeteren, toont 360° Surround Vision uw auto in vogelperspectief en geeft het die delen van uw onmiddellijke omgeving weer die u niet ziet. 
 
Opel eye front camera 
Het intelligente Opel Eye Front Camera-systeem scant de weg en detecteert potentiële gevaren. De verkeersbordassistent leest verkeersborden, terwijl de rijstrookassistent voorkomt dat u uw rijstrook ongewild verlaat en corrigeert zelfs lichtjes uw koers. De aanrijdingswaarschuwing vooraan meet constant uw snelheid en de afstand tot uw voorligger, zodat het indien nodig kan beginnen remmen.
 
Opel's ergonomische actieve zetels 

Onze ergonomische actieve zetels, die werden gecertificeerd door het Duitse AGR (Aktion Gesunder Rücken), zijn ontworpen om de bestuurder en passagiers maximaal comfort en welzijn te garanderen. Tot 18 verstelbare zitposities en wellnessfuncties helpen u rugpijn te vermijden, zelfs tijdens uw langste ritten.

 

 
Opel's verwarmingsfuncties 
De Opel ThermaTec-voorruit met geïntegreerde draden doet ijs en sneeuw in een handomdraai smelten. Verwarmde voor- en achterzetels en een verwarmbaar stuurwiel zorgen dat de bestuurder en passagiers het ook bij koud weer altijd warm hebben.
 
Opel’s keyless open & start system
De Keyless Open & Start-technologie herkent u als bestuurder en ontgrendelt automatisch de deuren en de koffer van uw Opel, wanneer uw sleutel in de buurt van uw auto komt. Met het slimme Start & Stop-systeem hoeft u uw sleutel zelfs niet uit uw zak te halen om te vertrekken.
 
Opel's handenvrije achterklep 
De intelligente handenvrije achterklep opent en sluit zich automatisch wanneer u uw voet onder de achterbumper beweegt. Voor nog meer comfort kunt u trouwens ook de hoogte van de koffer afzonderlijk aanpassen.