Skip To Content
Voordelen en feiten

Elektrisch rijden biedt veel voordelen

Elektrische voertuigen gebruiken weinig energie, zijn zeer stil en produceren tijdens het rijden geen uitstoot. Ze hebben ook minder onderhoud nodig. Bovendien kan een steeds groter deel van de benodigde elektriciteit duurzaam worden opgewekt. Dat is goed nieuws voor het milieu - en voor ons allemaal

0% uitstoot
Elektrisch rijden biedt grote voordelen voor het milieu
Beter voor het milieu
Elektrische wagens stoten tijdens het rijden geen CO2 uit en zijn daarom aanzienlijk schoner dan wagens met een verbrandingsmotor. En dat geldt voor hun hele levensduur. Talloze studies hebben dat bewezen. Dat is een belangrijke reden waarom elektrisch rijden de toekomst is. 
Per saldo minder uitstoot
Natuurlijk wordt er bij de productie van de batterij wel energie gebruikt en CO2 uitgestoten. Maar elektrische wagens maken dit tijdens hun gebruiksduur dubbel en dwars goed. Uit recent onderzoek blijkt dat de CO2-uitstoot tijdens de productie al na 30.000 km gecompenseerd is - en dat terwijl een batterij een geschatte levensduur heeft van zo'n 250.000 km!
 
Een VIP-behandeling bij Opel
Opel werkt er hard aan elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom hebben kopers van elektrische wagens bij ons een streepje voor. Ze genieten van speciale voordelen, zoals een extra lange garantie, 60 maanden financiering tegen 0% rente, een lage verzekeringspremie, een gratis Wallbox en diverse mobiliteitsdiensten speciaal voor eigenaars van elektrische wagens.
 
Een economische keuze
Financiële voordelen van elektrisch rijden
Elektrisch rijden loont. Naast de positieve impact op het milieu en lagere brandstofkosten maken belastingvoordelen, kortingen en vrijstellingen de aankoop van een elektrische wagen zeer aantrekkelijk.
Subsidies van de overheid
De overheid wil het gebruik van elektrische wagens stimuleren. Daarom kun je profiteren van diverse belastingvoordelen, subsidies en bonussen. Welke dit precies zijn, hangt af van het gewest waar je woont. Sommige lokale overheden, steden en gemeenten bieden ook subsidies aan particulieren wanneer ze een 100% elektrische wagen kopen of leasen. Klik hieronder voor een compleet overzicht van alle voordelen. 
Voordeliger dan benzine en diesel
Wil je weten van welke voordelen je kunt profiteren als je overstapt op een elektrische wagen of een plug-in hybride? Wij hebben alle belastingvoordelen, bonussen en premies én aantrekkelijke regelingen bij de aanschaf van een eigen laadpunt voor je op een rij gezet. 
Lees meer
Welkom in elke stad
Elektrisch rijden is dé oplossing voor in de stad. Het is schoner en stiller dan rijden in een voertuig met verbrandingsmotor en je hebt onbelemmerd toegang tot alle lage-emissiezones. Je hoeft nooit meer te tanken, maar kunt gemakkelijk opladen aan een publieke laadpaal. In België zijn er al bijna 9.000 en dat aantal groeit elke maand.  Je kunt je wagen natuurlijk ook voordelig thuis opladen met een kabel aan een gewoon stopcontact of een slimme wallbox. Voordelen in overvloed! 
Talloze voordelen voor bedrijven
Of het nu gaat om wagens van de zaak voor het personeel of elektrische bestelwagens: elektrisch rijden levert voor bedrijven veel voordeel op. Ze zijn betrouwbaar en hebben weinig onderhoud nodig - dat betekent maximale inzetbaarheid en lage kosten. Ze rijden emissievrij en vrijwel geruisloos, wat welkome rust geeft voor wie lange uren achter het stuur zit. En opladen gaat gemakkelijk en snel, zodat elke wagen optimaal aan het werk kan worden gezet. Om het financiële plaatje nog aantrekkelijker te maken kunnen bedrijven profiteren van subsidies bij aanschaf van elektrische wagens en laadpunten, terwijl ook de belasting lager is. Tot slot is een elektrische bedrijfswagen het ideale visitekaartje voor je bedrijf, waarmee je laat zien dat jouw bedrijf helemaal klaar is voor de toekomst.
 
Opladen en rijbereik
Een steeds groter rijbereik, steeds kortere oplaadtijden: steeds meer rijplezier
Ontdek hoe een elektrische wagen je dagelijkse leven gemakkelijker maakt
Elektrische aandrijving eenvoudig uitgelegd
De techniek op een rijtje gezet
Wat is de beste aandrijving voor jou?
Volledig elektrisch (LEV) of toch liever een plug-in hybride (PHEV)? Opel biedt je de keuze. Informeer jezelf goed over de verschillen; dan weet je precies welk type aandrijving het beste bij jouw dagelijkse rijgedrag past. Wij vertellen je alles wat je moet weten. 
Lees meer
Hoe werkt de batterij?
Ook al is hij veel groter, de werking is voor een groot deel vergelijkbaar met de batterij van een smartphone. Het is bij een elektrisch voertuig het beste om de batterij altijd tussen de 20% en 80% opgeladen te houden. Ontdek waarom dit zo is en lees meer interessante feiten over de batterij. 
Lees meer
Meer over de techniek
De techniek van een elektrisch voertuig lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld, maar veel dingen zijn toch eenvoudig uit te leggen. Wil je er eerst iets meer over weten, voordat je besluit over te stappen? Dan vind je hier heel veel wetenswaardigheden. 
Lees meer