Skip To Content
Elektrische Auto's

Meer weten over elektrisch rijden?

Onze elektrische modellen

Zo gemakkelijk is elektrisch rijden

Onze elektrische wagens zijn zo slim gemaakt dat je ze net zo gemakkelijk oplaadt als een smartphone. De speciale diensten van Opel voor elektrisch rijden maken het nog aantrekkelijker om over te stappen.
Onze elektrische wagens: even veelzijdig als jij
Keuze voor iedereen
Voor wie meestal in de stad rijdt of juist grotere afstanden op de snelweg. Voor wie een compacte wagen zoekt of wie vaak veel passagiers mee wil nemen. Voor wie 100% elektrisch of liever hybride wil rijden. Bij Opel vind je de elektrische wagen die precies bij je past.

Mokka Electric : de elektrische wagen die opvalt

Voor wie graag de toon zet
Wil jij altijd meer dan "normaal"? Welkom in de wereld van de Mokka Electric!1 Die biedt je alle kansen om je eigen weg te kiezen. Vaak 's nachts op pad? Je Mokka Electric brengt je veilig op elke bestemming dankzij zijn IntelliLux LED® Matrix-koplampen. Je houdt van spontane plannen? Met een elektrisch rijbereik van ruim 300 km kun je alle kanten uit. Word je graag verwend? In de Mokka Electric wordt de bestuurder verwelkomd met een verwarmde zetel met massagefunctie, en nog veel meer...

1 Energiegebruik (gemiddeld) 16,2-15,8 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 338 km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.

Corsa Electric: slim, compact en 100% elektrisch!

Elektisch rijden voor iedereen bereikbaar
De Corsa Electric1 voelt zich met zijn compacte buitenmaten overal in zijn element. Hij is niet alleen mooi, maar ook opvallend betaalbaar, zowel in aanschaf als het dagelijks gebruik. Spring in de nieuwe Corsa Electric en rijd ontspannen door de stad, met 0% uitstoot. En terwijl jij een terrasje pakt of winkelt, parkeer je je Corsa Electric bij een publiek laadpunt, waar de batterij in iets meer dan een half uur weer bijna helemaal wordt opgeladen.2

1 Energiegebruik (gemiddeld) 17,1-15,6 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 359 km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.
2 Bij een DC-snellader met een vermogen tot 150 kW wordt de batterij in 30 minuten voor 80% opgeladen. De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Grandland plug-in hybrid: de elektrische suv, het beste van twee werelden

Klaar voor elk avontuur in een ruime plug-in hybride
In de Grandland Plug-in Hybrid1 beschik je altijd precies over de juiste krachtbron. Op de snelweg, of als je meer power nodig hebt, bijvoorbeeld bij het inhalen, gebruik je zowel de elektromotor als de verbrandingsmotor. Ga je de kinderen van school halen of even naar het winkelcentrum? Dan kun je met gemak 100% elektrisch rijden. Opladen is een fluitje van een cent: als je hem 's avonds aansluit op een laadpunt, staat de Grandland Plug-in Hybrid 's ochtends weer helemaal opgeladen voor je klaar.2 Kies je voor de optionele vierwielaandrijving, dan voelt hij zich ook prima thuis op ruiger terrein.

1 Energiegebruik (gemiddeld, bij gecombineerd gebruik elektro- en brandstofmotor) 1,4-1,2 l/100 km, 15,7-13,3 kWh/100 km; CO2-uitstoot (gemiddeld, bij gecombineerd gebruik) 32-29 k/km; zuiver elektrisch rijbereik 60-54 km; elektrisch rijbereik in de stad 78-60 km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.
2 De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Zafira Electric: de elektrische lounge op wielen

Luxe en een zee van ruimte voor gezinnen en bedrijven
Het hele gezin, vriendjes, vriendinnetjes, plus de hond, sportmaten, collega's, klanten... in de Zafira Electric Life1 is plaats voor iedereen, met tot 9 zitplaatsen. En ook alle bagage kan gemakkelijk mee. Alles staat in het teken van veelzijdigheid en comfort. Klap naar behoefte zetels neer of verwijder ze wanneer je extra bagageruimte nodig hebt. Of plaats ze tegenover elkaar om extra gezellig te reizen. En ondertussen profiteer je van alle voordelen van elektrisch rijden!

1 Zafira Electric Life met 50-kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 26,1-21,7 kWh/100 km; rijbereik (gemiddeld) 231 km. Zafira Electric Life met 75-kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 27,3-24,4 kWh/100 km; rijbereik (gemiddeld) 329 km. CO2-uitstoot van beide versies: 0 g/km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.

Combo Electric life: de elektrische wagen die nergens voor terugschrikt

Comfort en ruimte voor tot zeven personen
Het leven is veel eenvoudiger als je ruimte hebt voor al je plannen. Daarom heeft de Combo Electric Life1 tot 7 zitplaatsen en is hij voorzien van talloze slimme details om je leven gemakkelijker te maken. Een verhoogde zitpositie, één of twee brede schuifdeuren en tot 28 opbergvakken voor waterflessen, boeken, spelletjes en alles wat jij en je passagiers maar willen meenemen - om maar een paar voorbeelden te noemen. En met een 100% elektrisch rijbereik tot 280 km1 ben je er zeker van dat geen avontuur te gek is voor je Combo Electric Life.

1 Energiegebruik (gemiddeld) 20,0-19,3 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.
Onze elektrische bedrijfswagens
Je beste zakenpartners
Ook voor bedrijven maken wij het eenvoudig om over te stappen op elektrisch, of je nu een elektrische bestelwagen, een wagen met dubbele cabine of een wagen voor personenvervoer nodig hebt. Het levert je bedrijf heel wat voordelen op: grote betrouwbaarheid, lage gebruikskosten, fiscale voordelen en premies.

De elektrische bestelwagen voor elk bedrijf

Je bedrijf komt verder met e-power
De Vivaro Electric1 is gemaakt voor bedrijven die hoge normen stellen en een bedrijfswagen nodig hebben die hun dagelijkse werk gemakkelijker en efficiënter maakt. Hij combineert zijn hoogwaardige technologie en grote veelzijdigheid met 100% elektrische aandrijving, zodat al je ritten emissievrij zijn. Zijn lage gebruikskosten en grote rijbereik tot ruim 330 km1 maken hem extra aantrekkelijk.

1 Vivaro Electric met 50-kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 26,1-21,7 kWh/100 km; rijbereik (gemiddeld) 231 km. Vivaro Electric met 75-kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 27,3-24,4 kWh/100 km; rijbereik (gemiddeld) 329 km. CO2-uitstoot van beide versies: 0 g/km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.

De stijlvolle elektrische bedrijfswagen

Een indrukwekkend visitekaartje
De Combo Electric Cargo1 tilt je bedrijf naar een hoger plan. Met zijn hoogwaardige uitrusting en grote veelzijdigheid is hij niet alleen een kantoor op wielen, maar ook een echt werkpaard, met een laadvermogen dat veel groter is dan je van zo'n compacte wagen zou verwachten. En natuurlijk 100% elektrisch, zodat je bedrijf helemaal klaar is voor de toekomst.

1 Energiegebruik (gemiddeld) 22,7-17,2 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.
De toekomst is elektrisch
Waarom elektrisch rijden loont
Het lijkt misschien ingewikkeld om in een elektrische auto te rijden. Maar wij maken het gemakkelijk door alles wat erbij komt kijken, hier duidelijk uit te leggen. De praktische en financiële voordelen van elektrisch rijden, alles over opladen en rijbereik én informatie over fiscale voordelen en subsidies.
De elektrische en hybride modellen van Opel
Kies je model en rij voortaan zonder uitstoot

Opel Mokka Electric. Energiegebruik (gemiddeld) 16,2-15,8 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 338 km1

Opvallend anders
De robuuste Mokka Electric overtreft op elk gebied je verwachtingen, met een futuristisch design, een ruim en fris interieur en ongeëvenaarde technologie. Een echte blikvanger is het Opel Pure Panel®: een groot en overzichtelijk informatiescherm dat alle informatie toont die je tijdens het rijden nodig hebt. Indrukwekkende 18-duims velgen versterken zijn dynamische karakter. Met zijn innovatieve elektromotor biedt de Mokka Electric je niet alleen een groot rijbereik van ruim 300 km1 zonder tussentijds op te laden, maar ook een totaal nieuwe rij-ervaring.

1 Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur. Oplaadtijd ca. 5 u 15 min. (11 kW-laadpunt, 3-fasen). De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Opel Corsa Electric. Energieverbruik (gemiddeld) 17,1-15,6 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 359 km1

Compact en helemaal klaar voor de toekomst
De 100% elektrische Corsa Electric combineert een grote dosis rijplezier met technologie die je alleen in een duurder segment zou verwachten. Zijn aantrekkelijke dynamische lijnen vallen meteen op, maar ook binnenin val je van de ene verrassing in de andere. Schitterende materialen, vakkundige afwerking en een zeer uitgebreid dashboard. Ook zijn bagageruimte van 267 liter is indrukwekkend. En tot slot maken zijn grote rijbereik van 359 km1 en de keuze uit oplaadmogelijkheden hem tot de ideale wagen voor al je korte en lange ritten.

1 Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.  Oplaadtijd ca. 5 u 15 min. (11 kW-laadpunt, 3-fasen). De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Opel Grandland plug-in hybrid. Energiegebruik (gemiddeld, bij gecombineerd gebruik elektro- en brandstofmotor) 1,4-1,2 l/100 km, 15,7-13,3 kWh/100 km; CO2-uitstoot (gemiddeld, bij gecombineerd gebruik) 32-29 k/km; zuiver elektrisch rijbereik 60-54 km; elektrisch rijbereik in de stad 78-60 km1

Grensverleggend efficiënte SUV
De kracht van een SUV, het slimme karakter van een plug-in hybride. Een atletisch design en een interieur waarin je je direct thuis voelt. De Grandland heeft 4 rijstanden en is beschikbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving. De perfect op elkaar afgestemde benzinemotor en elektromotor zorgen dat je altijd over voldoende power beschikt, terwijl je toch opvallend efficiënt rijdt. Je laadt je Grandland Plug-in Hybrid net zo gemakkelijk op als een elektrische wagen en beschikt over genoeg elektrisch rijbereik voor het grootste deel van je dagelijkse ritten - met 0% uitstoot.

1 Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.  Oplaadtijd ca. 8 uur (via on-board oplader en mode 2-laadkabel). De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Opel Zafira Electric life

100% elektrisch op reis
De nieuwe 100% elektrische Zafira Electric Life1,2 brengt de veelzijdige 'lounge op wielen' van Opel naar een ongekend hoog niveau. De meest stijlvolle, comfortabele én milieuvriendelijke manier om tot 7 personen te vervoeren. Hij is leverbaar in twee lengtes, beide maximaal 1935 mm hoog, zodat tunneltjes en parkeergarages geen probleem vormen. Je hebt bovendien de keuze tussen een 50-kWh en een 75-kWh lithium-ion batterij, voor een rijbereik tot 331 km.1

1  Zafira Electric Life met 50 kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 26,1-21,7 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 231 km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Oplaadtijd ca. 4 u 45 min. (11 kW-laadpunt, 3-fasen).
2 Zafira Electric Life met 75-kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 27,3-24,4 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 329 km.  Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Oplaadtijd ca. 7 u (11 kW-laadpunt, 3-fasen).
Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur. De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Opel Combo Electric life. Energiegebruik (gemiddeld) 20,0-19,3 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 258-280 km1

De ultieme veelzijdigheid
De Combo Electric Life is ontworpen om jou en je gezin op alle gebieden het beste te bieden. Ruimte en comfort voor vijf of zeven personen. Praktische en innovatieve veiligheidssystemen. Een bagageruimte met een inhoud van 597 liter, uitbreidbaar tot 2.126 liter: wat je ook wilt meenemen: bijna alles past erin. 100% elektrisch, dus helemaal zonder uitstoot. En een rijbereik tot 280 km1, zonder tussentijds op te laden. Zo geniet je maximaal van elke rit, zonder compromissen!

1 Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur. Oplaadtijd ca. 5 u 5 min. (11 kW-laadpunt, 3-fasen). De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Opel Combo Electric Cargo. Energiegebruik (gemiddeld) 22,7-17,2 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 275 km1

Een winstgevende partner
De nieuwe Opel Combo Electric Cargo biedt dé oplossing voor bedrijven en vaklieden die emissievrij willen rijden. Terwijl zijn buitenmaten compact zijn, biedt de Combo Electric Cargo een bijzonder praktisch en ruim interieur, met een toonaangevend laadvolume van 4,4 m3 en een overzichtelijk, royaal uitgerust dashboard. Zijn rijbereik tot 275 km1 en de innovatieve batterij die in slechts 30 minuten weer tot 80% oplaadt2, brengen je bedrijf letterlijk en figuurlijk verder.

1 Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur.  Oplaadtijd ca. 5 u 5 min. (11 kW-laadpunt, 3-fasen). De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.
2 Bij een DC-snellader met een vermogen tot 150 kW.

Opel Vivaro Electric

100% elektrische werkkracht
De nieuwe Opel Vivaro Electric1,2 is gemaakt voor bedrijven die hoge normen stellen en een 100% elektrische bedrijfswagen zoeken die hun dagelijkse werk gemakkelijker en efficiënter maakt. Hij is beschikbaar in verschillende koetswerkvarianten en biedt de keuze tussen twee batterijtypen. Met zijn ruime, flexibele laadruimte met standaard een maximaal laadvermogen van 1.000 kg en een groot rijbereik tot 331 km1,2, zet de Vivaro Electric zich maximaal in voor je bedrijf. Volledig emissievrij, zonder compromissen aan gebruiksgemak en comfort.

1 Vivaro Electric met 50 kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 26,1-21,7 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 231 km. Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Oplaadtijd ca. 4 u 45 min. (11 kW-laadpunt, 3-fasen).
2 Vivaro Electric met 75-kWh-batterij: energiegebruik (gemiddeld) 27,3-24,4 kWh/100 km; CO2-uitstoot 0 g/km; rijbereik (gemiddeld) 329 km.  Berekend volgens de WLTP-testprocedure. Oplaadtijd ca. 7 u (11 kW-laadpunt, 3-fasen).
 
Het rijbereik en energieverbruik in de dagelijkse praktijk kunnen variëren, afhankelijk van de uitrusting en andere factoren, zoals: snelheid, gebruik van verwarming en airconditioning, rijstijl, en buitentemperatuur. De oplaadtijd kan variëren naar gelang van het type laadstation en het vermogen ervan, de buitentemperatuur en de temperatuur van de batterij.

Praktische informatie over onze e- en hybride modellen

Hoe werkt een elektromotor?

De motor van een elektrische wagen zet de stroom uit de batterij om in mechanische energie. Hij genereert een magnetisch veld met behulp van spoelen die andere magneten in de motor aantrekken. De kracht die zo ontstaat, wordt overgebracht op de assen van de wagen, waarbij de snelheid van de rotatie afhangt van de stroomfrequentie. Het koppel is onmiddellijk voorhanden, zodat je een compleet nieuwe vorm van rijplezier ontdekt.

Hoe werkt een hybride voertuig?

De hybride technologie combineert twee aandrijfconcepten: elektrische aandrijving en een verbrandingsmotor. Tijdens het rijden wordt automatisch de optimale aandrijving ingeschakeld: de elektromotor bij snelheden tot 50 km/u en beide aandrijvingen samen bij hogere snelheden. Zo rijdt de wagen vaak op kortere afstanden 100% elektrisch en biedt hij voldoende extra power als dat nodig is, bijvoorbeeld op de snelweg en bij het inhalen.

Waarom is elektrisch rijden voordelig voor mij?

Als je naar de gebruikskosten van een elektrische wagen kijkt, is meteen duidelijk wat het voordeel is in vergelijking met een wagen met verbrandingsmotor. De onderhoudskosten zijn bijvoorbeeld veel lager, omdat een elektromotor minder bewegende delen heeft en olie verversen nooit nodig is. Elektriciteit is bovendien een stuk goedkoper dan benzine of diesel. En tot slot kun je profiteren van belastingvoordelen.

Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?

Een plug-in hybride is interessant als je zo vaak mogelijk volledig elektrisch kunt rijden. Bijvoorbeeld op korte ritten in de stad of naar het winkelcentrum. De batterij kan 's nachts volledig worden opgeladen. Als je vaak langere afstanden rijdt, gebruik je de elektromotor alleen aan het begin van de rit, waarna automatisch wordt overgeschakeld op de verbrandingsmotor.

Heeft de batterij van een elektrische wagen onderhoud nodig?

Tijdens elke servicebeurt van je elektrische wagen controleren we de capaciteit van de batterij, de laadpoort, de laders en de kabelaansluitingen. Voor al onze elektrische wagens garanderen we dat de batterij na acht jaar of 160.000 km nog ten minste 70% van zijn oorspronkelijke laadcapaciteit heeft behouden.

Waar is de batterij van een elektrische wagen van gemaakt?

De batterij bevat gafiet, nikkel, kobalt, mangaan, lithium en vloeibaar elektrolyt. Daarnaast bevatten de behuizing, kabels en printplaten kunststof, aluminium en staal. Aan het einde van hun primaire levenscyclus worden batterijen gereviseerd zodat ze kunnen worden gebruikt voor secundaire opslag van elektriciteit. Na deze secundaire levenscyclus kunnen kostbare materialen zoals kobalt, nikkel en lithium worden gerecycled.