Skip To Content
Elektrisch rijbereik

Het elektrische rijbereik meten.

Om de autonomie van een elektrische auto te meten, was er vroeger de gestandaardiseerde Europese testmethode: NEDC. 

Die werd vervangen door de "wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen" (WLTP). Gemeten volgens WLTP bedraagt de actieradius van de Corsa-e maximaal 330 km*. Uiteraard wijkt de maximale autonomie in het dagelijkse gebruik af van zowel de NEDC- als de WLTP-waarden. Factoren zoals wegkenmerken, weersomstandigheden, rijstijl en een zwaardere lading hebben er allemaal een invloed op. 

 

De nieuwe WLTP-rijcyclus houdt rekening met situaties die dichter aanleunen bij de dagelijkse praktijk dan de NEDC-norm. Zo kunnen we het dagelijkse verbruik beter inschatten.

 

WLTP omvat:

• realistischere rijdynamieken en buitentemperatuur

• grotere testafstand

• hogere gemiddelde en topsnelheden

• minder stilstandtijd

• meer remmen en accelereren

 

Kom hier meer te weten over de meetmethoden volgens NEDC en WLTP.

 

* Gegevens i.v.m. het rijbereik worden voorlopig verschaft en zijn bepaald volgens de methodologie van de WLTP-testprocedure (Verordening (EG) nr. 715/2007, Verordening (EU) nr. 2017/1151). EG-typegoedkeuring en certificaat van conformiteit zijn nog niet beschikbaar. De voorlopige waarden kunnen verschillen van de gegevens van de officiële definitieve typegoedkeuring. EG-typegoedkeuring en certificaat van conformiteit zijn nog niet beschikbaar. De voorlopige waarden kunnen verschillen van de gegevens van de officiële definitieve typegoedkeuring. Dagelijks gebruik kan verschillen en hangt af van verschillende factoren. In het bijzonder: persoonlijke rijstijl, eigenschappen van de route, buitentemperatuur, verwarming/airconditioning, voorconditionering.