Vergroot Rijbereik

Maak van uw elektrische auto een kampioen op de lange afstand. 

Uw rijbereik vergroten is eenvoudig als u weet hoe het moet. Verschillende kleine veranderingen kunnen u samen al een heel eind op weg helpen en van uw elektrische auto een superster op de lange baan maken. U kunt misschien niet alles controleren, maar u heeft wel heel wat controle over hoe ver u met uw auto raakt. Wilt u het rijbereik van uw elektrische voertuig maximaliseren? Houd dan zeker rekening met deze cruciale factoren:

Rijstijl.

Er zijn twee belangrijke factoren die uw autonomie beïnvloeden: hoe snel u rijdt en hoe snel u accelereert. De vuistregel: uw snelheid verdubbelen is uw rijbereik halveren. Telkens als u accelereert, verbruikt u energie.

 

Eenvoudige manieren om uw rijbereik te vergroten:

  • Probeer niet bruusk te remmen – tenzij in geval van nood. Daarna moet u immers opnieuw versnellen.
  • Schakel de sportmodus uit als u hem niet nodig heeft.
  • Haast u niet. Matig uw snelheid en vermijd onnodig accelereren.
  • Op de snelweg: tracht een voertuig te volgen dat gelijkmatig rijdt, zoals een grote vrachtwagen of een camper – uiteraard op een veilige afstand. 
  • Wanneer u uw route plant, probeer dan grote, steile hellingen te vermijden.

 

De e-coachingtool, die deel uitmaakt van Opel Connected Services, zal u helpen om een meester te worden in e-rijden.

Extra gewicht.

Het gewicht van uw auto beïnvloedt rechtstreeks uw rijbereik. Ontdoe u dus van overtollige kilo's voordat u vertrekt:

 

  • Verwijder accessoires die u niet nodig heeft. 
  • Zorg dat er geen ongewenste voorwerpen op de achterbank of in de koffer blijven liggen.
  • Dakdragers zijn fantastisch om sportuitrusting te vervoeren, maar wanneer u ze niet gebruikt, verstoren ze alleen maar de aerodynamica van uw auto.

Bandenspanning.

Zorgen dat uw banden correct zijn opgepompt, is van onmiskenbaar belang om het rijbereik van uw wagen te maximaliseren. Banden met een te lage spanning verhogen het energieverbruik en verlagen het aantal kilometers dat u op een volle lading kunt rijden enorm. Controleer uw bandenspanning dus ten minste eenmaal per maand of vóór lange ritten. Als ze te laag is, ga dan naar uw dichtstbijzijnde tankstation en pomp uw banden op tot de aanbevolen druk.