Opel batterijen

Batterijen voor de elektrische voertuigen van Opel.

Al onze batterijen worden gebouwd met de nieuwste lithium-iontechnologie. Hun grote rijbereik danken ze aan hun compacte formaat (waardoor er meer batterijen in de auto passen) en de chemische structuur van lithium-ion, die de hittebestendigheid verbetert. (Hoe hoger de hittebestendigheid, des te minder energie er nodig is om de batterij af te koelen tot haar optimale bedrijfstemperatuur.) 

 

Een actief warmtebeheersysteem optimaliseert de batterijtemperatuur in alle weersomstandigheden.

De batterijen van Opel hebben geen last van een "geheugeneffect", zodat u uw elektrische voertuig zo vaak als u wilt gedeeltelijk kunt opladen zonder de prestaties vroegtijdig aan te tasten. 

Batterijonderhoud.

Zelf hoeft u de batterij helemaal niet te onderhouden. Tijdens elke servicebeurt van uw elektrische voertuig bij een Opel-verdeler voeren we een volledige controle uit van de batterij, de laadpoort, de laders en de kabelaansluitingen. We voorzien u ook van een officieel batterijcertificaat dat de maximale laadcapaciteit van de batterij bevestigt (d.w.z. hoeveel energie ze nog kan opslaan). Dit certificaat is essentieel voor de doorverkoopwaarde van uw auto.

Batterijgarantie.

Voor al onze elektrische voertuigen garanderen we dat de batterij na acht jaar of 160.000 km ten minste 70% van zijn oorspronkelijke laadcapaciteit behoudt. We verstrekken u ook een certificaat voor de batterijcapaciteit waarin de laadcapaciteit van de batterij van uw wagen bevestigd wordt om de doorverkoop te vereenvoudigen. 

Batterijen reviseren.

Defecte batterijen kunnen vervangen of gereviseerd worden, afhankelijk van het vereiste herstelwerk. Indien mogelijk trachten we batterijen altijd te reviseren, om onze ecologische/CO2-voetafdruk minimaal te houden.

Duurzaamheid.

We nemen ook nog een aantal andere maatregelen om erop toe te zien dat ons batterijprogramma zo duurzaam mogelijk is. Aan het einde van hun primaire levenscyclus worden batterijen gereviseerd zodat ze kunnen worden gebruikt voor secundaire opslag van elektriciteit. Na hun secundaire levenscyclus recycleren we alle kostbare materialen die ze bevatten.