Gebruikskosten

Altijd zuinig.

Elektrisch brengt op! Profiteer van lage totale gebruikskosten dankzij overheidssubsidies en goedkopere servicebeurten. 

Een slimme investering. 

Natuurlijk is het niet eenvoudig om prijzen voor elektrische auto's te vergelijken met die voor auto's met een verbrandingsmotor. Toch zijn er heel wat voordelen als het op reële gebruikskosten aankomt: 

 

  • Onderhoudskosten: lager dan bij een verbrandingsmotor. Een elektromotor bevat veel minder bewegende delen en heeft ook geen olie die ververst moet worden.
  • Lagere verzekeringskosten: verzekeringsmaatschappijen beginnen langzaamaan te beseffen dat klanten met een elektrische auto niet alleen erg milieubewust zijn, maar ook voorzichtiger rijden, en dus minder ongevallen veroorzaken. 
  • Minder belasting: in België ligt het belastingtarief veel lager dan bij auto's met een verbrandingsmotor. Elektrische auto's zijn er zelfs enkele jaren vrijgesteld van belasting.

Slimme oplaadkeuzes.

Ook de manier waarop u uw batterij oplaadt, kan een elektrische auto op lange termijn voordeliger maken. Op veel plaatsen kunt u bijvoorbeeld als gast gratis uw auto opladen – en dus kosten besparen. Heeft u thuis een slimme wallbox laten installeren die verbonden is met de backend? Dan kunt u het opladen eenvoudig plannen op tijdstippen wanneer dat het voordeligst is, afhankelijk van de tarieven die uw energieleverancier hanteert of eventuele bronnen van hernieuwbare energie die in uw systeem geïntegreerd zijn (hiervoor kan wel bijkomende hardware vereist zijn). Daarnaast kunt u ook anderen aanbieden om, tegen betaling, uw slimme wallbox te gebruiken. Als u met een bedrijfswagen rijdt, kunt u uw oplaadkosten thuis eenvoudig aangeven bij uw werkgever. En met de smartphoneapps van uw wagen of slimme wallbox controleert en beheert u uw oplaadsessies vanop afstand. Zo laadt u altijd efficiënt op en blijft u op de hoogte van uw oplaadstatus. 
THUIS OPLADEN