De elektrische motor

De toekomst van de mobiliteit is elektrisch.

Waarom? Omdat elektrische motoren stil en efficiënt zijn, zelden moeten worden onderhouden en emissievrij rijden mogelijk maken. Nog een voordeel is dat elektrische voertuigen efficiënter gebruik maken van hulpbronnen dan auto's met een verbrandingsmotor. Voeg daar nog bij dat een groot deel van de vereiste elektriciteit uit hernieuwbare energie komt en u hoeft geen twee keer na te denken. 

Ultieme efficiëntie. 

Het grootste voordeel van een elektromotor is zijn hoge efficiëntie. Bij een gewone motor kan wel een derde van de energie als warmte verloren gaan, terwijl een elektrische auto zo’n 95 procent van de energie benut om de auto aan te drijven. De verhouding van benutte tegenover verbruikte energie wordt efficiëntie genoemd.

Hoe een elektrische motor werkt.

De motor van een elektrische auto zet de stroom uit de batterij om in mechanische energie. Hij genereert een magnetisch veld met behulp van spoelen die andere magneten in de motor aantrekken. De kracht die zo ontstaat, wordt overgebracht op de assen van de auto, waarbij de snelheid van de rotatie afhangt van de stroomfrequentie. 

Uitstekende rijdynamiek.

Een hoge efficiëntie, lage gebruikskosten, geen uitstoot – er zijn veel rationele redenen om een auto met een elektromotor te kiezen. Maar er is ook het rijplezier! Anders dan bij een verbrandingsmotor hoeft u niet steeds de juiste overbrengingsverhouding te kiezen. Het koppel is onmiddellijk voorhanden, zodat u een compleet nieuwe vorm van rijplezier ontdekt.