Skip To Content
Kenmerken

Duitse techniek op haar best

Mee met de tijd

Veiligheid & innovaties

Intelli-Lux LED® pixel light
Maak kennis met de revolutionaire Intelli-Lux LED® Pixel Light-koplampen1, de volgende stap in Opels baanbrekende lichttechnologie. Dit systeem biedt een sterk verbeterde zichtbaarheid in het donker met permanent verblindingsvrije grootlichten om tegenliggers niet te storen. Elke koplamp bestaat uit 84 segmenten die zich aanpassen aan de verkeersomstandigheden door afzonderlijke eenheden automatisch uit te schakelen. 

• Geen risico op verblinding van andere bestuurders

• Nachtelijke ritten verlopen veiliger en meer ontspannen 

• Snelwegmodus: geoptimaliseerde verlichting op snelwegen

• Hoekverlichting gaat ‘zwarte gaten’ in scherpe bochten tegen. Actief bij snelheden tot 40 km/u.

 

1 Optioneel.

Head-Up Display

Het Head-Up Displayprojecteert belangrijke bestuurdersinformatie zoals de snelheid, gps-aanwijzingen of waarschuwingen van de Automatic Cruise Control1 op de voorruit zodat u op de weg kunt blijven letten. 

 

Optie

 
Automatische noodrem

De automatische noodrem met voetgangersdetectie1,2 controleert de verkeerssituatie vóór de Opel Insignia. Als dit systeem een voetganger, voertuig of ander voorwerp vóór de wagen detecteert, verhoogt het op voorhand de remkracht en remt het zelfs automatisch als de bestuurder niet reageert.

 

1 Wordt geactiveerd bij snelheden van 30 tot 180 km/u, bereik: 150 m. Wordt bij alle handgeschakelde transmissies automatisch uitgeschakeld wanneer de snelheid onder 20 km/u zakt. In combinatie met automatische transmissies biedt het systeem ook een Stop & Go-functie. Het voertuig wordt autonoom volledig tot stilstand gebracht en kan de voorligger automatisch volgen, zelfs in files.

 

2 De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de intrinsieke beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 
Rear Cross Traffic Alert

Rear Cross Traffic Alert1 detecteert en waarschuwt u voor bewegende voorwerpen aan beide zijden achter uw Insignia wanneer u achteruit een parkeerplaats of uw oprit verlaat. Wat vroeger nog een onzichtbaar gevaar was, is nu geen probleem meer.

 

1 Actief bij snelheden tot 10 km/u; detecteert dwarsverkeer achter de auto met snelheden tot 36 km/u.

 
Verkeersbordassistentie

De nieuwste generatie van de Traffic Sign Assistant1 toont constant snelheidsbeperkingen en andere verkeersborden op de Driver Information Cluster en op het Head-Up Display, als er een is.  

1 Optie

 
Automatic Cruise Control

Automatic Cruise Controlmet Full Speed Range2 garandeert een stressloze rijervaring. Door automatisch te versnellen of vertragen houdt het u op een veilige afstand van uw voorligger. De cruisecontrol hoeft zelfs niet opnieuw te worden ingeschakeld nadat u tot stilstand bent gekomen2.

 

1 De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de intrinsieke beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden. 

2 Enkel beschikbaar met bepaalde automatische transmissies. 

 
Lane Change Alert

Lane Change Alert waarschuwt u wanneer u van rijstrook verandert zonder de richtingaanwijzer te gebruiken. Side Blind Zone Alert1,2 detecteert en waarschuwt de bestuurder voor snel naderende voertuigen in zijn dode hoek op parallelle rijstroken.

 

1 Optie

2 Het snelheidsverschil tussen twee wagens mag niet groter zijn dan 72 km/u.

 

Design

Exterior
De nieuwe Insignia Grand Sport overtuigt met een nog gestroomlijnder design en een uniek karakter, dat zijn naam alle eer aandoet. De slanke ledsignatuur met dubbele vleugels en de dubbele omlijsting met verchroomde tippen geven de koplampen en achterlichten een extra vleugje klasse. 
Interieur
Elegantie, ergonomie en een gevoel van ruimte: bij de nieuwe Insignia staat u centraal. Geniet van een harmonieus en modern design, hoogwaardige materialen en een interieur dat volledig op de bestuurder gericht is. De nieuwe Insignia Grand Sport biedt alle ondersteuning om u een aangename rijervaring te garanderen en laat daarbij niets te wensen over. 
Koplampen met ledsignatuur

Met led-dagrijlichten en de unieke vleugelsignatuur van Opel zorgen de koplampen en achterlichten voor meer stijl en zichtbaarheid. Bovendien verwelkomen ze u met een geanimeerd lichtspel telkens als u de wagen opent1.

 

1 Enkel koplampen.

 
Kleuren
Laat uw persoonlijkheid zien: kies uw lievelingskleur om een krachtig statement te maken. 
Velgen
Geef uw Insignia Grand Sport een eigen karakter met het assortiment in het oog springende lichtmetalen velgen, verkrijgbaar in groottes van 17" tot 20". 

Premium comfort

Ergonomische actieve zetels
De ergonomisch gecertificeerdevoorzetels voorkomen rugpijn bij de bestuurder en de voorpassagier, en verbeteren hun oplettendheid en welzijn. 

Trakteer uw rug op ergonomische zetels1 – gecertificeerd door de Campagne voor een Gezondere Rug (AGR), een ‘onafhankelijk centre of excellence’ voor ergonomie:

 

• Ergonomisch gecertificeerd in Duitsland.

• Verstelbare dijsteun om de zetel de juiste lengte te geven voor uw benen. 

• De verluchting en verwarming houden uw rug koel of warm2.

 

Kies voor de eersteklasfuncties2:

• Massage op verzoek.

• 18-voudig verstelbaar met geheugen

 

1 Optioneel bij bepaalde uitrustingsniveaus. Dit certificaat is een kwaliteitslabel dat wordt uitgereikt door een onafhankelijk testorgaan van experts uit verschillende medische disciplines.

2 Optioneel, enkel in combinatie met elektrische zetels.

Verwarmde uitrusting
De nieuwe Insignia Grand Sport biedt de bestuurder comfort op premiumniveau, met verwarmde uitrusting die het rijden op koude ochtenden comfortabeler maakt. 

Verwijder condens en ijs in alle eenvoud met de verwarmde ThermaTec™-voorruit. Wilt u het welzijn naar nog een hoger niveau tillen, dan kiest u ook voor verwarmbare voorzetels, buitenste achterzetels en dito stuurwiel om u snel aan op te warmen.    

 

1 Optioneel bij bepaalde uitrustingsniveaus.

Opbergruimte
De nieuwe Opel Insignia Grand Sport heeft een groot laadvermogen en tal van flexibele opbergmogelijkheden. 

‘One-touch fold’-functie: alle zitplaatsen op de achterbank zijn elk afzonderlijk in luttele seconden neer te klappen met één druk op de knop.

5 passagiers, 490 liter: ook met beide zetelrijen rechtop heeft u nog voldoende ruimte in de koffer.

40:20:40 neerklapbaar voor maximale flexibiliteit.

Tot 1.450 liter: met alle drie de zitplaatsen neergeklapt is de koffer enorm – en perfect vlak.

Connectiviteit

Multimedia Navi Pro
Digitale connectiviteit, een ingebouwd navigatiesysteem, een groot innovatief aanraakkleurenscherm en een hoogwaardig audiosysteem: het infotainmentsysteem van de nieuwe Insignia heeft het allemaal. 

De Multimedia Navi Pro met geïntegreerd navigatiesysteem omvat de volgende functies:

 

• 8”-scherm met DAB-radio

• Navigatie met 3D-kaarten

• Ingebouwde spraakbediening

• Bluetooth®1

• Compatibiliteit met Head-Up Display

• Connected Navigation Services2

• 2 USB-poorten

• Apple CarPlay™ en Android Auto™3

 

1 Bluetooth is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG Inc.

2 Vereist aanvaarding van de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Telenav en toestemming om persoonsgegevens te gebruiken zoals omschreven in het privacybeleid van Telenav. Licentie loopt af eind 2031. Voor alle Connected Navigation Services moet de smartphone van de klant worden verbonden.

3 Apple CarPlay™ en Apple zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Android Auto™ is een handelsmerk van Google Inc.oogle Inc.

Bose® sound system

Beter geluid. Het premium soundsysteem1 van Bose® entertaint u tijdens elke rit. Dankzij acht luidsprekers geniet iedereen in de auto van krachtige bassen en kraakheldere hoge tonen.

Optie

 
Draadloos opladen
Leg uw smartphone1 gewoon in het telefoonvak met geïntegreerde inductieve lader2 om zijn batterij draadloos op te laden. 

1 Een smartphoneaccessoire kan nodig zijn. Inductief opladen enkel voor PMA- of Qi-compatibele toestellen. Neem contact op met uw Opel-verdeler om de compatibiliteit van uw toestel te controleren.

2 Optie.

Emergency Call

Bij een ongeval verbindt Emergency Call u automatisch1 met de nooddiensten – of u kunt hulp inroepen door te drukken op de knop Emergency Call als u betrokken bent bij een noodgeval.2

 

Relevant voor professionele klanten: met noodoproepfunctie is uw voertuig klaar voor Free2Move Connect Fleet Management Services.3

 

1 Emergency Call maakt automatisch verbinding wanneer airbags of gordelspanners worden geactiveerd.

2 De beschikbaarheid van Emergency Call vereist het bereik en de beschikbaarheid van het mobiele netwerk.

3 Extra activering vereist bij de voertuig alsook bij bestellen van Free2Move Connect Fleet Services.

Efficiëntie

Motoren
De nieuwe Insignia Grand Sport biedt betere prestaties en een sensationele rijervaring, maar tegelijk ook een lagere uitstoot en dito brandstofverbruik, dankzij een breed motorenpalet. 

van de 2.0 Turbo-benzinemotor (met 147kW/200pk of 169 kW/230 pk) tot de 1.5 Diesel (91 kW/122 pk) en de 2.0 Diesel (129 kW/174 pk): alle motoren op de Insignia voldoen aan Euro 6D en hebben een geoptimaliseerd Start/Stop-systeem.

 

Brandstofverbruik gemengde cyclus: 3,8 – 7 l/100 km; CO2-uitstoot gemengde cyclus: 99-163 g/km, volgens NEDC. De gegevens voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn voorlopig en zijn bepaald volgens de WLTP-testprocedure. De waarden in kwestie worden terug omgerekend naar NEDC-waarden om een vergelijking met andere voertuigen mogelijk te maken, in overeenstemming met verordeningen (EG) nr. 715/2007, (EU) nr. 2017/1153 en (EU) nr. 2017/1151.

Transmissies
Handgeschakelde versnellingsbak, traploze automaat, 8- of 9-trapsautomaat: aan u de keuze. 

Met de nieuwe Insignia Grand Sport kunt u kiezen tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak, een traploze automaat, een achttrapsautomaat en de nieuwe negentrapsautomaat.

 

De gloednieuwe negentrapsautomaat met schakelhendels biedt betere prestaties, een lager verbruik en een merkbaar hoger comfortniveau voor de bestuurder.

FlexRide suspension
Personaliseerbare rijprestaties. FlexRide1 geeft u drie auto’s in één.  

Schakel tussen de instellingen Standard, Tour of Sport om uw Insignia nog soepeler of sportiever te maken. Dat zijn de drie modi die kunnen worden geactiveerd: Standard, Tour en Sport. Met één druk op de knop past FlexRide de gevoeligheid van verschillende systemen (stuurwiel, gaspedaal, automatische transmissie, tractiecontrole) aan de wegomstandigheden en de gekozen rijstijl aan.

 

1 FlexRide is een optie op bepaalde motoren, standaard op de 2.0 Turbo (147 &169 kW/200 & 230 pk), en een optie op de 2.0 diesel (129 kW/174 pk).

Vierwielaandrijving met torque vectoring
Om een rijervaring te garanderen die dynamisch en tegelijk veilig en eenvoudig te beheren is, verdeelt de vierwielaandrijving het vermogen. 

De vierwielaandrijving1 met Torque Vectoring van de Insignia verdeelt het koppel over de voor-, achter-, linker- en rechterwielen voor een dynamischer en evenwichtiger rijgedrag. 

 

Standaard in combinatie met het optionele FlexRide-systeem.

Opel Accessories

Op maat van uw persoonlijke behoeften. 

Haal het maximum uit uw Insignia. Wat uw plannen ook zijn, deze praktische accessoires maken uw rit eenvoudiger. 
Dakkoffer van 460 liter en basisdrager
Details weergeven
Flexconnect-kleerhanger
Details weergeven
Flexconnect-houder voor apparaten
Details weergeven
Verlichte deurdrempelplaten
Details weergeven
Omkeerbare harde kofferbekleding
Details weergeven

Wat is de volgende stap?