Skip To Content
Eigenschappen

Nieuwe Opel Grandland Plug-in Hybrid

Design

Ambitieus en gedurfd
De nieuwe Grandland Plug-in Hybrid is ons meest gedurfde design ooit. Met een combinatie van stoere en tegelijk elegante lijnen en de precisie van Duitse techniek onderscheidt hij zich van alle andere SUV's. De iconische Opel Vizor is de blikvanger van zijn baanbrekende design en benadrukt het unieke karakter van de Grandland Plug-in Hybrid. 
Alle aandacht voor het belangrijkste
De nieuwe Grandland Plug-in Hybrid is voorzien van het volledig digitale Pure Panel. Op dit overzichtelijke, schitterend vormgegeven display komt alle informatie die je onderweg nodig hebt samen, zonder je onnodig af te leiden.  
Totaal uniek
Dat de nieuwe Grandland Plug-in Hybrid geen gewone SUV is, zie je in één oogopslag. Het nieuwe gedurfde en pure Opel-design komt terug in elk detail. van het dak in een contrasterende kleur en stijlvolle beschermpanelen in nieuwe koetswerkkleuren tot sportieve lichtmetalen velgen, die beschikbaar zijn van 17- tot 19-duims. 
Nooit onopgemerkt
Jij bent uniek, dus waarom zou je auto dat niet zijn? Daarom biedt de nieuwe Grandland Plug-in Hybrid je ruime mogelijkheden om jezelf te onderscheiden. Bijvoorbeeld met een dak in een contrasterende kleur, waarmee je gegarandeerd overal opvalt.  
Meer dan een naam
Het nieuw vormgegeven Opel-logo prijkt opvallend tussen de achterlichten van de Grandland Plug-in Hybrid, recht boven de trotse naam van deze grensverleggende SUV.  Samen geven ze de achterklep een stoere uitstraling, die boekdelen spreekt over zijn dynamische karakter en geavanceerde technologie.  
Dit is de toekomst
De Grandland Plug-in Hybrid is vanuit elke hoek bekeken uniek. Met gedurfde designkeuzes en nieuwe accenten laat Opel zien hoe de toekomst van autorijden eruitziet. van de slanke Opel Vizor aan de voorzijde, waarin functionele elementen zoals de koplampen en sensoren geïntegreerd zijn, tot de fraai vormgegeven LED-achterlichten die visueel perfect aansluiten bij de Vizor. Als je verder kijkt, ontdek je vanzelf nog veel meer details! 

Innovaties

Intelli-Lux LED pixel light

Het baanbrekende Intelli-Lux LED® Pixel Light1 vertegenwoordigt de meest geavanceerde koplamptechnologie. Elke koplamp bestaat uit 84 segmenten die automatisch in verschillende combinaties worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden. 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau

 
Veiliger in het donker

Normaal gesproken word je in het donker enkel door je koplampen geholpen om veilig je weg te vinden. Maar nu is er ons revolutionaire Night Vision1 systeem. Een geavanceerde infraroodcamera verbetert het zicht tot een afstand van 300 meter aanzienlijk - veel verder dan gewone koplampen reiken. Het systeem merkt voetgangers en dieren in het donker tot op een afstand van honderd meter direct op en toont ze in een video op het digitale display. En als je toch te dichtbij komt, wordt onmiddellijk de automatische noodrem-assistent ingeschakeld. Dus ook wat betreft veiliger rijden in het donker is de nieuwe Grandland absoluut grensverleggend.

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 
Automatische noodrem-assistent

Dit systeem waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal wanneer het een voetganger of ander voertuig voór de auto opmerkt en remt de als het nodig is automatisch af.1

 

1 Het automatische noodremsysteem is actief bij een snelheid tussen de 5 en 140 km/u. Bij een snelheid tussen 5 en 30 km/u remt het systeem de auto volledig af. Bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u versterkt het systeem de remkracht en remt de auto met maximaal 50 km/u af. Bij een hogere snelheid dient de bestuurder zelf te remmen om voldoende snelheid te minderen. De snelheidsmarges waarbinnen de noodrem-assistent in werking treedt, zijn afhankelijk van het opgemerkte obstakel (een bewegend obstakel van 5 tot 140 km/u; een stilstaand obstakel van 5 tot 80 km/u; een voetganger van 5 tot 60 km/u). De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 
Advanced Park Assist 1

Met dit systeem wordt inparkeren kinderspel. Je Grandland Plug-in Hybrid vindt een geschikte parkeerplek voor je en bedient vervolgens het stuurwiel om perfect te parkeren. Je hoeft zelf enkel gas te geven en te remmen. Kan het nog gemakkelijker?

 

Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 
360° camera

Zie meer dan je normaal ziet, zelfs in krappe ruimtes. De 360° camera1 brengt obstakels en naderend verkeer duidelijk in beeld. Zo kun je zorgeloos parkeren en achteruit manoeuvreren. 

 

1 Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. 

 
Actieve rijstrook-assistent1

Met behulp van het "Opel Eye"-camerasysteem in de voorbumper waarschuwt dit systeem je als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten en geeft automatisch een lichte tegendruk in het stuurwiel, zodat je je positie snel kunt corrigeren. Zo helpt de Grandland je om in elke situatie veilig te rijden.

 

1 Enkel beschikbaar in combinatie met Advanced Cruise Control. De bestuurder dient altijd de handen aan het stuur te houden.

 
Snelweg-assistent
Met dit innovatieve veiligheidssysteem bewijst de Grandland Plug-in Hybrid dat hij echt grensverleggend is. Het is een semi-automatisch systeem dat je helpt om in te voegen op een snelweg, binnen je rijstrook te blijven of een veilige afstand tot de auto voor je aan te houden. Het is een unieke integratie van Advanced Cruise Control met Stop-and-Go functie en de actieve rijstrook-assistent. Je schakelt het in met een druk op de knop en kunt op elk moment weer zelf de controle nemen. 
Geavanceerde 8-traps automaat

In de Grandland Plug-in Hybrid kun je kiezen tussen 4 rijstanden: elektrisch, hybride, sport en 4WD*.  In de hybride-stand wordt automatisch de meest efficiënte aandrijving gekozen en wordt bij lage snelheid automatisch overgeschakeld naar elektrisch rijden met 0% uitstoot. De elektronisch geregelde automaat biedt de volgende standen:

 

 • Parkeren
 • Neutraal
 • Rijden
 • Achteruit rijden
 • Versterkt regeneratief remmen

 

* Vierwielaandrijving enkel beschikbaar op de Hybrid4.

 

Premium comfort

Ergonomische comfortstoelen

Nooit meer stram en stijf uitstappen na een lange rit! De ergonomische zetels van de Grandland Plug-in Hybrid zijn gecertificeerd door AGR1 en bieden de beste ondersteuning voor je rug: 

 

 • Altijd een ontspannen zithouding
 • Op 16 manieren verstelbaar2
 • Luxueuze lederen bekleding2
 • Voorzien van verwarming en ventilatie2

 

Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

Optioneel beschikbaar, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 
Verwarmde opties

Hoe koud het ook is, in de Grandland Plug-in Hybrid zit je lekker warm:

 • Stoelverwarming voorin en achterin1
 • Verwarmbaar stuurwiel1: warme handen met één druk op de knop
 • Thermatec™ verwarmde voorruit1: nooit meer krabben na een koude nacht
 • Verwarmbare buitenspiegels1: onder alle weersomstandigheden perfect zicht 

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 
Handsfree achterklep

Dankzij slimme sensoren kun je de achterklep handsfree openen en sluiten1, door je voet kort onder de achterbumper te bewegen of op de knop op het dashboard te drukken. 

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 

Connectiviteit

Infotainment1

De nieuwe Grandland Plug-in Hybrid is uitgerust met het baanbrekende, volledig digitale Pure Panel, met een ultra-helder 10-duims kleuren-touchscreen waarmee je ook alle functies van je infotainmentsysteem bedient. Net zo gemakkelijk sluit je je smartphone aan via Apple CarPlay™1,3 of Android Auto™2,3. 

 

 • Muziek afspelen 
 • E-mail ontvangen en laten voorlezen
 • Toegang tot foto's via USB
 • Audio-streaming en handsfree bellen via Bluetooth®4

 

1 Apple CarPlay™ en Apple Siri™ zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

2 Android Auto™ is een geregistreerde handelsmerk van Google Inc.

3 De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Controleer de compatibiliteit van je toestel op www.apple.com of www.android.com, of vraag ernaar bij je Opel verdeler.

4 Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG inc. 

 
Navigatie

Ontdek nieuwe plekken en vind je weg door heel Europa zonder te verdwalen. Het geïntegreerde Multimedia Navi Pro1 maakt het je gemakkelijk, met een 10-duims touchscreen en Live Navigatie-functies2

 

 • Dynamische 3D-navigatie met TMC-verkeersinformatie
 • Inclusief kaarten voor heel Europa
 • Weergave van POI's en tussentijdse bestemmingen
 • Spraakgestuurde, stap voor stap invoer van bestemmingen

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. 

2 Live Navigatie omvat de volgende diensten: online traffic, brandstofprijzen, parkeerinformatie, online zoeken van laadpunten, weer en verkeersveiligheidsmeldingen (niet beschikbaar in Duitsland en Zwitserland).

 
Draadloos opladen

Om je smartphone op te laden heb je in de Grandland Plug-in Hybrid geen kabeltje meer nodig1

 

 • Draadloos opladen is dé oplossing om te zorgen dat je telefoon altijd opgeladen blijft.
 • Enkel geschikt voor bepaalde typen smartphones. 

 

NB: voor sommige telefoons is een adapter nodig.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Enkel geschikt voor PMA- of Qi-compatibele smartphones. Vraag je Opel verdeler of je telefoon geschikt is.

 
OpelConnect

Maak kennis met een reeks intelligente diensten1, die je helpen om veiliger te rijden en onderweg altijd verbonden te blijven.

 

 • Veiligheid: automatische noodoproep1, automatische pechhulp-oproep1 en informatie over de voertuigstatus zorgen dat je altijd met een gerust gevoel op weg bent.
 • e-Remote Control 2:  voorverwarming van de cabine, controle van de batterij en volgen van het oplaadproces.
 • Slim rijden: elke rit wordt ontspannen dankzij Live Navigatie3 en ritplanning.

 

1 Voor het gebruik van de noodoproep en de pechhulp-oproep dient tijdens het bestelproces van de wagen een overeenkomst te worden getekend, waarin toestemming wordt gegeven de locatie van het voertuig te bepalen en te volgen. De diensten zijn afhankelijk van de dekking en de beschikbaarheid van het mobiele netwerk. Opel Pechhulp is gedurende het eerste jaar na registratie kosteloos inbegrepen; daarna worden kosten in rekening gebracht.

2 Enkel voor elektrische voertuigen.

3 De Live Navigatie diensten zijn gedurende 36 maanden na activering kosteloos beschikbaar; daarna worden kosten in rekening gebracht.

 

Opel Accessoires

Gemaakt voor je persoonlijke wensen

Met Opel accessoires maak je je Grandland Plug-in Hybrid nóg persoonlijker. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwalitetseisen van Opel.

De afbeeldingen kunnen afwijken van de aangeboden producten.

Nog meer ontdekken?