Skip To Content
Overzicht
Zafira Electric Life

De Zafira Electric Life is de e-volutie van de woonkamer op wielen, het vlaggenschip binnen het Zafira Life-gamma van hoogwaardig comfort, en is nu verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijving voor een nog vlottere en stillere luxerit voor uw zakelijke passagiers. 

Hoogtepunten

Efficiëntie

De emissievrije wagen

De nieuwe Zafira Electric Life is een premium monovolume met maximale efficiëntie. Flexibiliteit en gebruiksgemak van topklasse, zowel in het interieur als op de weg want emissievrij rijden betekent dat de Zafira Electric Life toegang heeft tot elk stadscentrum! Hij is verkrijgbaar in twee lengtes en met twee batterijgroottes voor een rijbereik tot 330 km, en combineert zo op unieke wijze een maximaal comfort met aantrekkelijke gebruikskosten.

 

De nieuwe Zafira Electric Life is net zo veilig als luxueus: voor uw gemoedsrust is hij uitgerust met het volledige gamma geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder Active Lane Keeping Assist, Driver Drowsiness Alert, een 180° achteruitrijcamera vooraan en adaptieve Xenon-koplampen.

Flexibiliteit zonder compromis

Op maat van uw behoeften

De nieuwe Zafira Electric Life is de meest flexibele en responsieve elektrische monovolume op de weg. Hij is verkrijgbaar met twee verschillende lengtes die perfect aan uw behoeften voldoen, en dat in lengtes van een compacte 4,95 tot een royale 5,30 meter.

 

Met een capaciteit tot negen zitplaatsen kan de nieuwe Zafira Electric Life worden geconfigureerd om precies te voldoen aan de vereisten van elke opdracht en uw algemene bedrijfsbehoeften. De zetels op de tweede en derde rij kunnen naar voren of naar achteren worden geschoven voor extra beenruimte, en kunnen gemakkelijk worden aangepast om in alle gezelligheid face-to-face te reizen.

e-Info

Plan uw route
Het speciale e-INFO-instrumentenbord van de nieuwe Zafira Electric Life geeft de bestuurder een overzichtelijke en intuïtieve grafische weergave van het energieverbruik, het rijbereik en het opladen in real time, zodat dagelijkse ritten met vertrouwen accuraat gepland kunnen worden. 

Voor alle wegen

Net dat tikkeltje verder

De nieuwe Zafira Electric Life biedt u alle flexibiliteit die u nodig heeft om volkomen emissievrij te rijden, ongeacht of u korte tripjes, luchthavenritten, chauffeurdiensten of lange charters voor de boeg heeft, dankzij een batterijberijk tot 230 of 330 kilometer.

 

Zelfs bij de langste ritten garandeert de bestuurdergerichte cockpit het welzijn van de bestuurder met een verbeterd Driver Information Cluster, een ingebouwde massagefunctie1 en een uitstekende ergonomie. Bestuurders zullen de wendbare, dynamische en onmiskenbare Opel-rijervaring met een ogenblikkelijk elektrisch koppel en een soepel, doelgericht karakter op prijs stellen.

 

1 Enkel verkrijgbaar met lederen zetels.

Comfort

e-volutie van de woonkamer op wielen

Binnenin waarderen passagiers het interieur van de nieuwe Zafira Electric Life onmiddellijk met zijn ruime, professionele omgeving met hoogwaardig comfort. Er is een zeteloplossing voor elke nood, met configuraties voor maximum negen personen plus bagage of zelfs omgekeerde zetels zodat passagiers face-to-face kunnen reizen.

Het interieur van de nieuwe Zafira Electric Life is voorzien van een hoogwaardig infotainment- en connectiviteitssysteem dankzij het 7"-aanraakscherm en de Multimedia Navi1 met Live Navigation Services2.  Met Android Auto™1,3 of Apple CarPlay™1,3 hebben bestuurder en passagiers eenvoudigweg via hun smartphone toegang tot al hun muziek en andere content.

 

1 Optioneel.

2 Live Navigatie-diensten omvat online verkeer, brandstofprijzen, parkeerinformatie, online POI zoeken, weer en veiligheidswaarschuwingen (niet beschikbaar in Duitsland of Zwitserland).

3 De compatibiliteit en bepaalde functionaliteiten kunnen verschillen naargelang van het soort toestel en de versie van het besturingssysteem. Apple CarPlay™ is een handelsmerk van Apple, Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Android Auto™ is een handelsmerk van Google Inc.

Ontdek het dagelijks bereik van uw Zafira Electric Life

Toonaangevende kenmerken

Perfect geïntegreerde batterij 
De volledig elektrische, emissievrije aandrijving van de nieuwe Zafira Electric Life is afkomstig van een krachtige lithium-ionbatterij van 75 kWh die een rijbereik tot 230 of 339 km biedt. Cellen met een hoge energiedichtheid, een geavanceerde temperatuurregeling en een evenwichtige integratie van het chassis bieden niet enkel een lange levensduur en een betrouwbaar rijbereik, maar ook een laag zwaartepunt voor een stabiel, gelijkmatig rijkarakter.      
Muisstil
De volledig elektrische en inherent stille aandrijving van de nieuwe Zafira Electric Life garandeert stille, ontspannen en extreem vlotte ritten. Of uw passagiers nu willen praten of gewoon zichzelf willen horen nadenken: het interieur van de nieuwe Zafira Electric Life is een oase van rust op de weg. Perfect om mensen op te pikken en af te zetten in woonwijken.  
Regeneratief remmen 
De nieuwe Zafira Electric Life rijdt soepel, niet alleen ten voordele van de passagiers, maar ook voor een maximale energie- en kostenefficiëntie. Zodra u uw voet van het gaspedaal haalt, recupereert het regeneratieve remsysteem kinetische energie tijdens het remmen, en zet het die kracht om in nog meer rijbereik. In de hoogste stand (B-modus) kunt u de meeste korte trajecten afleggen zonder uw traditionele remmen te gebruiken. Dit beperkt slijtage en de bijbehorende onderhoudskosten. 
Snel en eenvoudig opladen 
Dankzij het snelle laadproces hoeft u uw passagiers nooit te laten wachten. Zijn batterij met hoge energiedichtheid van 75 kWh heeft slechts 30 minuten nodig om tot 80% van het optimale rijbereik op te laden aan een openbare lader van 100 kW. Het opladen aan boord of thuis zorgt voor een maximaal rijbereik 's nachts of tussen twee opdrachten door, waardoor de nieuwe Zafira Electric Life de ideale schone, handige en kosteneffectieve hoogwaardige shuttlebus is.  
Controle van voertuiggegevens 
De functie Vehicle Data Monitoring van de nieuwe Zafira Electric Life maakt gebruik van geavanceerde sensoren en boordsystemen om een gedetailleerd overzicht te bieden van elke rit qua projectbereik, routeomstandigheden en energiekosten, zodat u zo efficiënt mogelijk kunt rijden. 
Elektrisch brengt op 
Pik uw passagiers op en vergeet uw bekommernissen over stijgende brandstofprijzen, emissievrije zones en toenemende autobelastingen. Elektrisch vervoer is de toekomst van elk stadsbedrijf dat kosteneffectief wil zijn. De elektrische aandrijving van de nieuwe Zafira Electric Life vertaalt zich in een uiterst competitieve totale eigendomskost, die nog wordt aangescherpt door aankoopstimuli van de staat.    

Opel services voor elektrische voertuigen

Van laadopties tot mobiliteitsdiensten: de Opel services voor elektrische voertuigen helpen u vlot en zorgeloos op weg in e-Mobiliteit.

Volgende stappen