Skip To Content
Wallboxen

De juiste wallbox voor elke situatie

De handigste manier om een elektrische wagen thuis op te laden is met een laadpunt aan de muur of op een paal, een wallbox genaamd. Zo'n wallbox is perfect afgestemd op je elektrische wagen en laadt hem sneller en veiliger op dan een gewoon stopcontact

Wallboxen zijn zeer gebruiksvriendelijk en worden (na installatie door een vakman) gebruiksklaar geleverd. De geavanceerdere smart wallboxen bieden bovenop eenvoudig opladen meer handige functies. Ze kunnen bijvoorbeeld via een app gedeeld worden met andere gebruikers, waarbij je de toegang zelf kunt bewaken. Je kunt de laadtijden vooraf instellen en zelfs rapporten laten opstellen.

Bij Opel bieden we verschillende soorten (smart) wallboxen aan. Hier helpen we je kiezen welke het best bij jouw wagen, situatie en voorkeuren past en leggen we precies uit wat er allemaal bij komt kijken.
Ons aanbod van wallboxen
1-fasig met kabel - 3,7/4,6 kW, 7,4 kW
3-fasig met kabel - 11 kW
 
De ideale oplossing voor je elektrische Opel, verkrijgbaar in 1- of 3-fasige  versie. Wil je snel opladen, dan raden wij een 3-fasige wallbox aan. Je wagen is standaard al afgestemd op 3 fasen. Ook een 1-fasige wallbox biedt veel gemak, maar het opladen duurt langer. 
Deze laadoplossing is perfect voor je als ...
... je je wagen veel (of altijd) thuis oplaadt.
... je naast het opladen geen andere functies nodig hebt.

Onze partner Zeborne helpt je graag de juiste keuze te maken en kan de wallbox professioneel voor je installeren.

Je vindt onze wallboxen en andere laadaccessoires bij Opel:
Ons aanbod van smart wallboxen
3-fasig met kabel - 11 kW
3-fasig zonder kabel - 22 kW
 
Ideaal voor wie de over slimme extra's wil beschikken. Bijvoorbeeld om je wallbox te delen met andere gebruikers, energiekosten bij te houden of het opladen optimaal wilt plannen. Met een smart wallbox heb je alle touwtjes in handen via de app.
 

Deze laadoplossing is perfect voor je als ...

 

... je gebruik wilt maken van extra functies, zoals rapportage, het beheren van toegangsrechten of plannen van het laadproces.
... je de wallbox deelt en voor alle gebruikers een volledig rapport van het individuele stroomverbruik wilt opstellen.


Onze partner Zeborne helpt je graag de juiste keuze te maken en kan de wallbox professioneel voor je installeren.


Je vindt onze wallboxen en andere laadaccessoires bij Opel:

Wat kost een wallbox?
De kosten hangen natuurlijk af van het type wallbox dat je kiest, maar ook van de aanpassingen die misschien nodig zijn voor de aanpassing van de elektrische installatie in je huis. De kosten van een wallbox zelf variëren van ca. € 700. (1-fasig, 3,7/4,6 kW, 16 A) tot ruim € 1.200,00 (smart wallbox, 3-fasig, 22 kW, 16 A). Daar komen meestal nog kosten voor installatie en de vereiste aanpassing van de elektrische installatie bij.

Het goede nieuws is dat je voor de installatie van een wallbox voor individueel of gezamenlijk gebruik kunt profiteren van een aantrekkelijke subsidie. Lees hier meer.
 

Professionele installatie

Benut de expertise van onze partner Zeborne. Vakkundige medewerkers helpen je bij de keuze van de wallbox die het beste bij je past en verzorgen vervolgens de hele installatie.

Antwoord op vragen over wallboxen

Wat voor stroomaansluiting is nodig voor een wallbox?

Als je een 1-fasige wallbox kiest, is meestal geen ingrijpende aanpassing van je elektrische installatie nodig, omdat ze geen hoge stoombelasting hebben. Voor een 3-fasige wallbox is "krachtstroom" nodig, omdat je wagen alleen in ca. 5 uur kan worden opgeladen, bij een vermogen van 11 kW of meer. Meestal dient de huisinstallatie hiervoor aangepast te worden en zal de installateur een extra stroomgroep maken voor de wallbox.

Hoe weet ik welke wallbox ik nodig heb?

Dat hangt helemaal af van het type wagen waarin je rijdt, de mogelijkheden van je elektrische installatie en je behoeftes. Wil je alleen iets sneller opladen, bijvoorbeeld 's nachts? Of veel sneller, maar zonder extra functies?  Of wil je het opladen wel via een handige app bedienen en volgen? Gebruik je de wallbox enkel zelf of deel je hem met anderen? Voor alle situaties en behoeftes bieden wij het juiste type wallbox.

Wie kan een wallbox bij mij installeren?

De installatie van een wallbox moet altijd door een erkend installateur worden uitgevoerd. Je kunt natuurlijk zelf een installateur kiezen, maar ook kiezen voor maximaal gemak en alles toevertrouwen aan onze partner Zeborne.

Is een wallbox veilig?

Geen zorgen: een wallbox die door een vakman is geplaatst, is helemaal veilig. Als hij niet gebruikt wordt, is de stroom volledig is afgesloten. Pas als je de kabel erin steekt en de wallbox met je wagen verbindt, staat de installatie onder spanning. Een extra voordeel is dat je geen gevaar loopt op oververhitting, wat wel een reëel risico is bij gebruik van een gewoon stopcontact voor huishoudelijk gebruik.

Hoe kan ik mijn energiegebruik zo laag mogelijk houden?

Eén van de voordelen van een smart wallbox is dat je de tijden waarop je wilt opladen gemakkelijk kunt plannen. Zo kan je profiteren van lage elektriciteitsprijzen tijdens daluren, bijvoorbeeld 's nachts. Plan het opladen in deze daluren en bespaar geld terwijl je slaapt.