Skip To Content
Kenmerken

De nieuwe Opel Astra

Design

Een nieuw tijdperk
De nieuwe Opel Astra is duidelijk niet zomaar een wagen. Met zijn strakke oppervlakken, zonder overbodige elementen, en het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht, oogt de nieuwe Astra dynamischer dan ooit. Zijn ontwerp illustreert dat hij helemaal klaar is voor de toekomst. 
Rust en ruimte

Ook als je instapt zie je meteen dat de nieuwe Astra een nieuw tijdperk inluidt. Het interieur schept een ongekend gevoel van rust en ruimte. Het eerste dat opvalt is het grote, overzichtelijke Opel Pure Panel®, waarop alle informatie wordt getoond die de bestuurder in elke situatie nodig heeft. Neem ontspannen plaats in de  ergonomische zetels met AGR-certificatie1, met luxe Alcantara of lederen bekleding en ventilatie- en massagefunctie. Omring jezelf met luxe, hoogwaardige technologie en geavanceerde connectiviteit. Stap in en geniet!

 

1 Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

 
1 Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.
Stijl gaat voor alles
Nu heb je de kans om een statement te maken, want de nieuwe Astra biedt je talloze manieren om je persoonlijke smaak te tonen. Bijvoorbeeld met een stijlvol contrasterend dak in wit of zwart, waarmee je gegarandeerd opvalt. 
Sublieme draai
Laat je persoonlijkheid zien en geef je Astra extra dynamiek met exclusieve lichtmetalen velgen. van stoer en sportief tot elegant en verfijnd: maak je keuze en je bent zeker dat je overal opvalt! 
Vanuit elke hoek briljant
Het pure design met strakke lijnen en scherp gesneden oppervlakken geeft de nieuwe Astra een evenwichtige, krachtige uitstraling, die zijn hoogwaardige techniek benadrukt. Volmaakte harmonie, vanaf welke kant je ook kijkt. Zelfs de hoog geplaatste, energiebesparende LED-achterlichten benadrukken zijn visuele perfectie.  
Toekomstvisie
De voorkant van de nieuwe Astra breekt volledig met de traditie. Waar andere wagens een gewone grille hebben, heeft de Opel Astra de gezichtsbepalende Vizor®, waarin diverse hightech-elementen, zoals camera's en sensoren, plus de nieuwste Intelli-Lux® Pixel-koplampen zijn samengebracht rondom het gestileerde Opel-logo.     

Veiligheid & innovaties

Intelli-Lux® Pixel-koplampen
De Opel Astra is voorzien van de nieuwste verlichtingstechnologie: Intelli-Lux® Pixel-koplampen. Elke koplamp bestaat uit maar liefst 168 LED-segmenten die onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden. 
Intelli-HUD 
Het vernieuwde head-up display (HUD) van de Astra is nog functioneler dan zijn voorganger. Alle belangrijke rij-informatie nu nog duidelijker op de voorruit geprojecteerd, zodat de bestuurder alles in het oog kan houden zonder de blik af te wenden van de weg. Je kunt de getoonde informatie nu bovendien zelf instellen, inclusief inkomende telefoongesprekken en media-informatie, zodat je niets hoeft te missen.   
Intelli-Drive 1.0
Dit systeem combineert de kracht van drie geavanceerde assistentiesystemen, om je ongeëvenaarde controle te geven. De rijstrookassistent zorgt dat de Astra altijd stabiel op koers blijft. Lane Change Assist waarschuwt je bij het inhalen en van rijstrook wisselen als een ander voertuig van achteren nadert of zich in je dode hoek bevindt. En Rear Traffic Alert ondersteunt je bij het achteruit rijden, door je te waarschuwen als een ander voertuig, of een voetganger je Astra nadert, zelfs tot een afstand van 40 meter.  
IntelliVision 360° camera
Dit slimme camerasysteem wordt automatisch geactiveerd zodra je in de achteruit schakelt. Het toont het beeld van vier camera's rondom de wagen op het infotainmentscherm. Je kunt het ook handmatig inschakelen en zelfs inzoomen op het beeld van één van de camera's. Dat maakt parkeren en manoeuvreren veiliger en meer ontspannen dan ooit.  
Intelli-Drive 2.0
Dit uiterst geavanceerde assistentiesysteem maakt rijden in de Astra veiliger en intuïtiever  dan ooit. Het integreert een hele reeks intelligente systemen zoals de Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA) die de verkeersborden voor je in het oog houdt en  suggesties doet om je snelheid overeenkomstig aan te passen, waarbij het systeem zelfs rekening houdt met de weersomstandigheden. Intelli-Drive 2.0 bevat daarnaast Semi-Automated Lane Change (SALC), dat je helpt om semi-automatisch van rijstrook te wisselen.  
Keyless entry & start
Dankzij Keyless Entry & Start, gecombineerd met sensoren in de deurgrepen, hoef je je sleutel niet meer in je hand te hebben om in je Astra te stappen en weg te rijden. Een druk op de knop volstaat om de wagen zonder sleutel te starten. 

Premium comfort

Ergonomische zetels
De ergonomische zetels in de nieuwe Astra zijn gecertificeerd door AGR1 en bieden de beste ondersteuning voor je rug. Ze zijn op talloze manieren te verstellen, met onder meer een elektronisch verstelbare lendensteun, verlengbaar zitgedeelte en verstelbare hoofdsteunen, zodat je altijd een ontspannen zithouding kunt vinden. 
1 Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.
Warm welkom

Voor maximaal comfort, ook op koude ochtenden, zijn de voorzetels1 en zelfs buitenste zitplaatsen achterin2, net als het stuurwiel2 verwarmd.

 

1 Optioneel

2 Optioneel, standaard bij lederen zetelbekleding

 
Panoramisch zonnedak

Het grote elektrisch bediende glazen zonnedak1 met geïntegreerd windscherm laat je genieten van licht en frisse lucht, zonder dat je last hebt van tocht. 

 

1 Optioneel

 
Intelli-Air
Intelli-Air is de nieuwe, bijzonder effectieve luchtfilter, die je op elk moment informatie geeft over de luchtkwaliteit. Hij helpt je om het interieur fris en gezond te houden. 

Connectiviteit

Multimedia
Dit is informatie en ontspanning in optima forma. Het nieuwe, volledig digitale Pure Panel® is voorzien van een 10-duims infoscherm en een 10-duims kleuren-touchscreen dat draadloos communiceert met je smartphone via Apple CarPlay™1 of Android Auto™1,2 . De bediening is intuïtief en lijkt erg op de bediening van je smartphone. Je kunt het systeem bovendien helemaal personaliseren, met profielen voor verschillende bestuurders. De geavanceerde diensten van OpelConnect zorgen dat je altijd met een gerust gevoel onderweg bent. En natuurlijk biedt het Multimedia-systeem alle functies die je verwacht, zoals AM/FM/DAB+ radio, audiostreaming via Bluetooth® en twee USB-C poorten voor aansluiting van je apparatuur. 

1 Apple CarPlay™ is een geregistreerde handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Android Auto™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.

2 De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Controleer de compatibiliteit van je toestel op www.apple.com of www.android.com, of vraag ernaar bij je Opel verdeler.

Navigatie
Het geavanceerde navigatiesysteem van Opel biedt uitgebreide functionaliteit, met onder meer online-verkeersinformatie, parkeerinformatie, POI's zoeken en weerberichten1. De routeaanwijzingen worden - helemaal zoals je het zelf wilt - getoond op het vernieuwde head-up display2, het infoscherm of het kleuren-touchscreen. En voor optimaal gemak kun je je bestemming via je smartphone en de myOpel app naar je navigatiesysteem sturen en als je uitstapt het laatste stukje van je routeaanwijzingen op je smartphone zien. Het systeem reageert op gesproken commando's en komt in actie zodra je "Hé Opel" zegt. Tot de connected navigatiefuncties behoren automatische online-updates van kaarten. Wil je onderweg nog meer van je muziek genieten, kies dan voor het hifi-systeem met 8 luidsprekers2.  

1 Het Connected Navigation Pack Plus is bij aankoop van de wagen voor 3 jaar inbegrepen. De beschikbaarheid en de functionaliteit van de diensten kan per land en per voertuig verschillen. Voor gebruik van het Connected Navigation Pack Plus dient dit pakket via de OpelConnect Store of de myOpel app geactiveerd te worden.

2 Optioneel.

Draadloos opladen

Om het rustgevende interieur van de nieuwe Astra niet te verstoren, heb je voor het opladen van je smartphone geen kabeltje meer nodig. Leg je smartphone1 gewoon op de draadloze oplader met schokbeveiliging om hem onderweg op te laden.

 

1 Vereist mogelijk een accessoire voor de smartphone. Enkel voor PMA- of Qi-compatibele toestellen. Neem contact op met je Opel-verdeler om de compatibiliteit van je toestel te controleren.

 

 

 
OpelConnect1

Maak kennis met een reeks innovatieve diensten om veilig en connected op weg te gaan. 

  • Geruststellend gevoel: Noodoproep, Pechhulp-oproep en Voertuigstatus en -informatie.
  • Gemak: op afstand bedienbare functies om de deuren te vergrendelen en ontgrendelen, de claxon en de verlichting te bedienen.2
  • Slimmer rijden: rijd ontspannen en efficiënt, dankzij Live Navigatie en rit- en rijstijl-management.
 
1 De beschikbare functies van OpelConnect kunnen per land en per voertuig verschillen. Deze diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en de dekking van het mobiele netwerk; voor sommige diensten is een (betaald) abonnement vereist.

Rijdynamiek

Nieuwste generatie motoren
Het motorgamma van de Opel Astra is volledig vernieuwd, voor nog meer efficiëntie, nog meer rijcomfort, nog meer dynamiek en minder uitstoot. Kies uit een breed aanbod van geavanceerde en betrouwbare benzine- en dieselmotoren, zoals de energieke 1.2-Turbo-benzinemotor of de zuinige 1.5-Turbo-dieselmotor, beide met 130 pk en voorzien van het brandstof besparende Start/Stop-systeem. 
Transmissies
Profiteer van dynamische, maar tegelijk zuinige transmissies. Voor zowel de benzine- als de dieselmotoren heb je de keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak en een soepele, geavanceerde 8-trapsautomaat.  
Kies je rijstijl
De nieuwe Astra geeft je de mogelijkheid je eigen rijstijl te kiezen, afgestemd op de wegsituatie en je stemming. Kies NORMAAL voor een evenwichtige verdeling van prestaties en economie, ECO om optimaal zuinig te rijden en SPORT voor maximale dynamiek. 

Opel Accessoires

Gemaakt voor je persoonlijke wensen

Met Opel accessoires maak je je nieuwe Astra nóg persoonlijker. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwaliteitseisen van Opel.

 

De afbeeldingen kunnen afwijken van de aangeboden producten.

Nog meer ontdekken?