Skip To Content
Kenmerken

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Design

Gedurfd en puur design
Het baanbrekend nieuwe profiel van de Astra Sports Tourer benadrukt zijn perfecte evenwicht tussen dynamiek en veelzijdigheid. van de iconische Opel Vizor® aan de voorkant tot de opvallende LED-achterlichten maakt deze wagen een zeer zelfbewuste indruk. 
Rijk uitgerust interieur

Zodra je instapt ervaar je het toppunt van rust en ruimte, dankzij het grote, overzichtelijke Opel Pure Panel®1, waarop een schat aan informatie wordt getoond. Neem ontspannen plaats in de  ergonomische zetels met AGR-certificatie2, met luxe Alcantara of lederen bekleding en ventilatie- en massagefunctie. 

 

1 Keuze tussen Pure Panel en Pure Panel Pro; de foto toont optionele functies.

2 Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

 
Opvallende accenten

Geef je Astra Sports Tourer een persoonlijke stijl, met visuele extra's zoals een zwart dak1.

 

1 Standaard of optioneel, afhankelijk van het uitrustingsniveau

 
Lichtmetalen velgen
Laat je persoonlijkheid met exclusieve lichtmetalen velgen. van stoer en sportief tot elegant en verfijnd: maak je keuze en je bent zeker dat je overal opvalt! 
Duitse precisie
van welke kant je hem ook bekijkt, de Astra Sports Tourer toont Duits vakmanschap op zijn best. van de opvallende Opel Vizor® aan de voorkant tot de energiebesparende LED-achterlichten. 
The Opel Vizor®
Waar andere wagens een gewone grille hebben, heeft de Opel Astra de gezichtsbepalende Vizor®. Hierin zijn diverse hightech-elementen ondergebracht, zoals camera's, sensoren en de nieuwste Intelli-Lux® Pixel-koplampen. 

Veiligheid & assistentie

Intelli-Lux® pixel-koplampen
Elke koplamp bestaat uit maar liefst 168 LED-segmenten die onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld. Zo kun je bijvoorbeeld permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden. 
Vernieuwd Head-Up Display

Het vernieuwde head-up display1 (HUD) projecteert informatie op de voorruit, direct in het zicht van de bestuurder. Zo zie je in één oogopslag belangrijke rijgegevens, waarschuwingen, telefoon- en media-informatie.

 

1 Standaard of optioneel, afhankelijk van het uitrustingsniveau

 
Intelli-Drive 1.0 
Dit systeem1 combineert de kracht van drie geavanceerde assistentiesystemen, om je ongeëvenaarde controle te geven. De rijstrookassistent zorgt dat de Astra Sports Tourer altijd stabiel op koers blijft. 

Lane Change Assist waarschuwt je bij het inhalen en van rijstrook wisselen als een ander voertuig van achteren nadert of zich in je dode hoek bevindt. En Rear Traffic Alert ondersteunt je bij het achteruit rijden, door je te waarschuwen als een ander voertuig, of een voetganger je wagen nadert, zelfs tot een afstand van 40 meter. 

 

1 Standaard of optioneel, afhankelijk van het uitrustingsniveau

Intelli-Drive 2.0
Dit uiterst geavanceerde assistentiesysteem1 maakt rijden in de Astra Sports Tourer veiliger en intuïtiever dan ooit. 

Het integreert een hele reeks intelligente systemen, zoals Curve Speed Adaptation (CSA), dat de snelheid in bochten controleert en zo nodig automatisch aanpast. Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA) houdt de verkeersborden voor je in het oog en doet suggesties om je snelheid overeenkomstig aan te passen, waarbij het systeem zelfs rekening houdt met de weersomstandigheden. IntelliDrive 2.0 bevat daarnaast Semi-Automated Lane Change (SALC), dat je helpt om semi-automatisch van rijstrook te wisselen.

 

1 Standaard of optioneel, afhankelijk van het uitrustingsniveau

IntelliVision 360° camera
Dit slimme camerasysteem toont het beeld van vier camera's rondom de wagen op het infotainmentscherm. Dat maakt parkeren en manoeuvreren veiliger en meer ontspannen dan ooit. 
Keyless entry & start
Dankzij Keyless Entry & Start, gecombineerd met sensoren in de deurgrepen, hoef je je sleutel niet meer in je hand te hebben om in je Astra Sports Tourer te stappen en weg te rijden. Een druk op de knop volstaat om de wagen zonder sleutel te starten. 

Premium comfort

Ergonomische zetels
De ergonomische zetels in de nieuwe Astra zijn gecertificeerd door AGR1 en bieden de beste ondersteuning voor je rug. Ze zijn op talloze manieren te verstellen, met onder meer een elektronisch verstelbare lendensteun, verlengbaar zitgedeelte en verstelbare hoofdsteunen, zodat je altijd een ontspannen zithouding kunt vinden. 
1 Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.
Warm welkom

Voor maximaal comfort, ook op koude ochtenden, zijn de voorzetels1 en zelfs buitenste zitplaatsen achterin2, net als het stuurwiel2 verwarmd.

 

1 Optioneel

2 Optioneel, standaard bij lederen zetelbekleding

 
Panoramisch zonnedak

Het royale panoramische zonnedak1 laat je genieten van licht en frisse lucht. Het kan op warme dagen helemaal geopend worden. 

 

1 Optioneel

 
Intelli-Air
Intelli-Air is een slim, bijzonder effectieve luchtfilter, dat je op elk moment informatie geeft over de luchtkwaliteit. Dat helpt je om het interieur fris en gezond te houden. 
IntelliSpace
De bagageruimte van de Opel Astra Sports Tourer is extreem veelzijdig, dankzij het innovatieve IntelliSpace systeem. De grote bagageruimte met een inhoud tot 1.553 liter is flexibel te gebruiken dankzij slim geplaatste bevestigingsogen, bagagenetten aan de zijwanden, een in hoogte verstelbare laadvloer, een in drie delen (40/20/40) neerklabare achterbankleuning, een uittrekbaar bagagescherm, opbergvakken onder de vloer en een elektrisch bedienbare achterklep. Met de optionele trekhaak vergroot je zijn transportcapaciteit nog meer. 
Elektrisch bedienbare achterklep
Eén simpele beweging met je voet onder de achterbumper is genoeg om hem automatisch te openen of te sluiten, als de achterklep ontgrendeld is of de Keyless Entry & Start-sleutel in de buurt is (bijvoorbeeld in je zak of tas). 

Connectiviteit

Multimedia
Het nieuwe, volledig digitale Pure Panel® is voorzien van een 10-duims infoscherm en een 10-duims kleuren-touchscreen dat draadloos communiceert met je smartphone via Apple CarPlay™1 of Android Auto™1,2. De bediening is intuïtief en lijkt erg op de bediening van je smartphone. Je kunt het systeem bovendien helemaal personaliseren, met profielen voor verschillende bestuurders. De geavanceerde diensten van OpelConnect zorgen dat je altijd met een gerust gevoel onderweg bent. En natuurlijk biedt het Multimedia-systeem alle functies die je verwacht, zoals AM/FM/DAB+ radio, audiostreaming via Bluetooth® en twee USB-C poorten voor aansluiting van je apparatuur. 

1 Apple CarPlay™ is een geregistreerde handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Android Auto™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.

2 De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Controleer de compatibiliteit van je toestel op www.apple.com of www.android.com, of vraag ernaar bij je Opel verdeler.

Navigatie
Live navigatie biedt je onder meer online-verkeersinformatie, parkeerinformatie, POI's zoeken en weerberichten1. Het systeem reageert op gesproken commando's en komt in actie zodra je "Hé Opel" zegt. Je kunt je bestemming via je smartphone en de myOpel app naar je navigatiesysteem sturen en als je uitstapt het laatste stukje van je routeaanwijzingen op je smartphone zien, zodat je te voet verder kunt gaan. De routeaanwijzingen worden naar keuze getoond op het vernieuwde head-up display2, het infoscherm of het kleuren-touchscreen. 

1 Het Connected Navigation Pack Plus is bij aankoop van de wagen voor 3 jaar inbegrepen. De beschikbaarheid en de functionaliteit van de diensten kan per land en per voertuig verschillen. Voor gebruik van het Connected Navigation Pack Plus dient dit pakket via de OpelConnect Store of de myOpel app geactiveerd te worden.

2 Optioneel.

Draadloos opladen

Het schitterende interieur van je Astra Sports Tourer wordt niet verstoord door rommelige kabeltjes! Leg je smartphone1 gewoon op de draadloze oplader met schokbeveiliging om hem onderweg op te laden.

 

1 Vereist mogelijk een accessoire voor de smartphone. Enkel voor PMA- of Qi-compatibele toestellen. Neem contact op met je Opel-verdeler om de compatibiliteit van je toestel te controleren.

 
Opel Connect1

Maak kennis met een reeks innovatieve diensten om veilig en connected op weg te gaan.

 

  • Geruststellend gevoel: Noodoproep, Pechhulp-oproep en Voertuigstatus en -informatie.
  • Gemak: op afstand bedienbare functies om de deuren te vergrendelen en ontgrendelen, de claxon en de verlichting te bedienen.
  • Slimmer rijden: rijd ontspannen en efficiënt, dankzij Live Navigatie en rit- en rijstijl-management.
 
1 De beschikbare functies van OpelConnect kunnen per land en per voertuig verschillen. Deze diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en de dekking van het mobiele netwerk; voor sommige diensten is een (betaald) abonnement vereist.

Rijdynamiek

Nieuwste generatie motoren
Het vernieuwde motorgamma omvat een energieke 1.2-Turbo-benzinemotor en een ultra-efficiënte 1.5-Turbo-dieselmotor, beide met 130 pk. Welke je ook kiest, je bent verzekerd van dynamische prestaties, terwijl zowel de gebruikskosten als de CO2-uitstoot laag blijven. 
Transmissie
Voor zowel de benzine- als de dieselmotor heb je de keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak en een soepele, geavanceerde 8-trapsautomaat. 
Kies je rijstijl

Stem de rijstijl van je Astra af op je stemming en de rij-omstandigheden.1 Kies NORMAAL voor een evenwichtige verdeling van prestaties en economie, ECO om optimaal zuinig te rijden en SPORT voor maximale dynamiek.

 

1 Enkel beschikbaar bij automatische versnellingsbak. 

 

Opel Accessoires

Gemaakt voor je persoonlijke wensen

Met Opel accessoires maak je je nieuwe Astra Sports Tourer nóg persoonlijker. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwalitetseisen van Opel.

De afbeeldingen kunnen afwijken van de aangeboden producten.

Nog meer ontdekken?