Skip To Content
Technische Keuring

Technische keuring

U heeft ongetwijfeld gemerkt dat het binnenkort tijd is voor de volgende keuring van uw Opel. contacteer uw Opel-deaker en bespaar uzelf onnodige verplaatsingen tussen het keuringscentrum en onze werkplaats voor herstellingen!

Bereid u voor op de technische keuring

Een technische keuring of technische keuring is een jaarlijkse keuring waarbij de veiligheid en uitstoot van uw auto worden gecontroleerd, om na te gaan of hij nog geschikt voor het verkeer is. 

 

Deze technische keuring moet gebeuren vanaf de vierde verjaardag van de inschrijving. U moet uw technische keuring vernieuwen vóór hij afloopt en dat kan vanaf 28 dagen vóór de vervaldatum.

 

 

10 tips om u voor te bereiden op de technische keuring: 

 

1. Lichten: controleer of alle lichten goed werken - koplampen, zijlichten, achterlichten, knipperlichten, richtingaanwijzers en remlichten. Vraag een vriend om u te helpen met de remlichten.

2. Nummerplaten: zorg dat de nummerplaten leesbaar en proper zijn.

3. Velgen en banden: controleer of de velgen en banden vrij zijn van schade en of de profieldiepte 2 mm of meer bedraagt.

4. Voorruit: controleer of er geen schade groter dan 10 mm is in het zicht van de bestuurder en 40 mm in de rest van de voorruit.

5. Ruitenwissers: controleer of er geen gaten of scheuren zitten in het rubber van de ruitenwissers vooraan en achteraan. Ze moeten uw voorruit proper kunnen houden.

6. Sproeivloeistof: vul de sproeivloeistof bij vóór een keuring – als het reservoir leeg is, kan de auto worden afgekeurd.

7. Brandstof en motorolie: controleer of het brandstof- en motoroliepeil in orde zijn, beide zijn nodig om de uitstoot van de auto te testen.

8. Zetels en gordels: alle gordels moeten onbeschadigd zijn en vergrendelen als u eraan trekt. De bestuurderszetel moet voorwaarts en achterwaarts verstelbaar zijn.

9. Claxon: controleer de claxon door kort te claxonneren. Als hij niet werkt, moet hij worden hersteld.

10. Waarschuwingslampjes: controleer of alle lampjes branden en weer uitgaan wanneer u het contact aanzet, controleer ook of uw snelheidsmeter werkt.

 

Als er iets moet worden gecontroleerd vóór uw keuring, kan uw plaatselijke Opel verdeler daarbij helpen.