Opladen

EEN ELEKTRISCHE AUTO OPLADEN: WAT U ECHT MOET WETEN.

Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om een elektrische wagen op te laden!

Eerst en vooral krijgt u samen met uw elektrische Opel een standaard laadkabel, wat betekent dat u uw auto direct kunt opladen via een gewoon stopcontact.

Om uw voertuig dagelijks op te laden, heeft u mogelijk een snellere oplaadoplossing nodig of buitenshuis. Als dit uw geval is, bent u bij ons aan het juiste adres: hier geven wij advies over de kabel- en laadstations die het beste bij u passen. Bovendien krijgt u informatie over onze Smart Wall Box-services, zodat u uw uitgaven kunt beheren. U zult zien dat elektrisch rijden erg prettig is en dat het opladen van uw auto net zo eenvoudig is als het opladen van uw smartphone.

DE JUISTE KABEL VOOR U.

U heeft verschillende opties, van gebruiksklare mogelijkheden thuis tot snelladen aan gelijkstroomladers.

Startklaar: uw huishoudelijk stopcontact   

1,8 kW

 

Opladen aan uw normale huishoudstopcontact is de eenvoudige oplossing: u hoeft niets te installeren en de nodige basiskabel voor huishoudelijk gebruik (Mode 2-kabel) wordt standaard meegeleverd met uw elektrische Opel.  Een uiterst flexibele oplossing dus, want een gewoon stopcontact vindt u overal in huis.

 

De communicatie tussen voertuig en laadpoort verloopt via de zogenaamde In-Cable Control Box (ICCB), die ervoor zorgt dat het laden veilig gebeurt.

 

Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde laadsnelheid overeenstemt met ongeveer 10 km rijbereik per uur laadtijd1. Om uw elektrische wagen regelmatig op te laden, raden we u dus altijd een van onze wallboxes aan.

 

Deze laadoplossing is perfect voor mij als …

 

- ik een back-upoplossing nodig heb, voor het geval ik geen openbare laadpaal kan vinden, bij een vriend thuis ben enz.

- ik een oplaadbare hybridewagen (PHEV) heb, die ik 's nachts kan opladen2

Enhanced Domestic Charging: Green’ up System van Legrand 

3,7 kW

 

De Green’ up Socket van Legrand is een verbeterd huishoudelijk stopcontact dat twee keer de laadsnelheid van de gewone huishoudkabel (Mode 2-kabel) biedt (ca. 20 km per uur laadtijd1) aan een normaal stopcontact.

 

Om die extra prestaties te leveren, moet hij echter ook met een verbeterde huishoudelijke kabel op het stopcontact3 worden aangesloten. Deze combinatie garandeert een maximaal vermogen, een hoge laadsnelheid en een veilige modus zonder oververhitting.

 

Tip: Benut ook de expertise van onze partner Zeborne om de beste installatiedienst te ontvangen

 

Deze laadoplossing is perfect voor mij als …

 

- Ik dagelijks doorgaans veel minder dan 200 km rijd.

- Ik een oplaadbare hybride (PHEV) heb die kan worden opgeladen in ongeveer 4 uur2.

Sneller opladen: thuis of onderweg

7,4 kW/11 kW

 

Wilt u snel en gemakkelijk thuis opladen? Dan is een laadstation aan de muur of aan een paal de juiste oplossing voor u.

 
Opel biedt verschillende soorten normale of intelligente laadstations aan, die beide overeenkomen met de ingebouwde lader (OBC) van uw auto: eenfasig of driefasig.

Tip: onze partner Zeborne biedt u niet alleen de beste installatieservice, maar ook persoonlijke ondersteuning voor uw laadoplossing

Het laadstation wordt over het algemeen geleverd met een geïntegreerde mode 3 oplaadkabel. Het kan daarom niet van de terminal worden verwijderd en daarom hebt u een mode 3-kabel nodig als accessoire om op openbare terminals op te laden.

Tip: Opels openbare laadplan via Free2Move Services biedt toegang tot een uitgebreid netwerk van laadstations in heel Europa.

Deze oplaadoplossing is geschikt voor mij als ...

- Ik laad mijn elektrische auto regelmatig thuis of onderweg op.
- Ik moet mijn voertuig 's dagelijks oplaad.
Publiek snelladen
Langs snelwegen vindt u vaak snelladers (laadstations met gelijkstroom). Tijdens een koffiepauze van 30 minuten kunt u er de batterij van uw Corsa-e dus tot 80% opladen1

Aan de DC-laadstations is rechtstreeks een Mode 4-laadkabel bevestigd. Met de Free2Move Charging Pass heeft u ook toegang tot deze stations en kunt u er betalen.

 

Houd er wel rekening mee dat alleen onze volledig elektrische voertuigen (BEV’s) een laadpoort hebben voor DC-laden (Combined Charging System = CCS4) en onze oplaadbare hybrides (PHEV’s) niet, vanwege de lagere batterijcapaciteit.

 

Deze laadoplossing is perfect voor mij als …

 

- Ik moet mijn voertuig opladen tijdens het reizen voor langere afstanden.

De allrounder: de Universal Charger

1,8 kW tot 11 kW

 

Met de Universal Charger is alles mogelijk: opladen aan een huishoudelijk stopcontact, een industrieel stopcontact (installatie vereist) en openbare AC-laders.

 

Hij levert een laadvermogen tot 11 kW (ca. 60 km rijbereik per uur laadtijd), maar vereist wel een driefasig stopcontact thuis (CEE16). Wanneer hij wordt aangesloten op een gewoon huishoudstopcontact, werkt hij net als de Mode 2-kabel.

 

Tip: met de universele lader kunt u uw auto ook in het buitenland opladen!

 

 

Deze laadoplossing is perfect voor mij als …

 

- ik mijn auto thuis oplaad.

- ik me doorgaans niet verder verplaats dan het rijbereik van mijn elektrische wagen en mijn auto meestal gewoon thuis oplaad.

- ik de Universal Charger thuislaat en hem gebruik als een wallbox.

- ik af en toe langere afstanden wil afleggen en de Universal Charger dan wil meenemen en zodat ik meteen kan opladen wanneer ik ergens een passend stopcontact vind.

- ik onderweg regelmatig wil of moet opladen. Dan raden we een vaste wallbox aan voor thuis en een lichte Mode 3-laadkabel voor onderweg.

1 Deze waarde verwijst naar de Corsa-e. De laadtijd wordt voornamelijk bepaald door het vermogen van de lader in de wagen, de laadkabel en het type en vermogen van het gebruikte laadstation. Neem contact op met uw verdeler voor meer informatie over de meetmethoden volgens NEDC en WLTP*.

 

2 Deze waarde verwijst naar de Grandland Hybrid4. De laadtijd wordt voornamelijk bepaald door het vermogen van de lader in de wagen, de laadkabel en het type en vermogen van het gebruikte laadstation. Neem contact op met uw verdeler voor meer informatie over de meetmethoden volgens NEDC en WLTP*.

 

3 Wanneer hij wordt aangesloten op een gewoon huishoudelijk stopcontact, werkt de Enhanced Domestic Cable net als de Mode 2-kabel.

 

4 De CCS-stekker (Combined Charging System) is een verbeterde versie van de type 2-stekker, met twee extra stroomcontacten om sneller op te laden.

INSTALLEER EEN WALLBOX VOOR UW ELEKTRISCHE WAGEN.

Heeft u een elektrische wagen, dan is een laadstation aan de muur of aan een paal de handigste manier om thuis op te laden. Deze zogenaamde wallboxes zijn perfect voor uw elektrische wagen en laden hem sneller op dan een gewoon stopcontact. 

De wallboxen zijn zeer gebruiksvriendelijk en worden gebruiksklaar geleverd. De geavanceerdere slimme laadstations zijn ook erg gemakkelijk te bedienen, maar hebben meer functionaliteit dan alleen puur opladen. Gecombineerd met een toepassing voor intelligente laadstations, wordt opladen een professionelere ervaring en kunt u profiteren van diensten zoals rapporten, laadplanning, beheer van verschillende gebruikers en onderhoud op afstand.

Bij Opel bieden we verschillende soorten wallboxes en slimme wallboxes aan. Hier helpen we u kiezen welke het best in uw behoeften voorziet, rekening houdend met wat het best past bij de boordlader van uw wagen, de fasespanning en de laadsnelheid.

Het aanbod van wallboxen

Eenfasig/3,7 of 7,4 kW

Driefasig/11 kW

 

De ideale oplossing voor uw elektrische Opel, verkrijgbaar in één- of driefasige versie. U kunt uw driefasige wagen ook opladen aan een eenfasige wallbox, maar dan ligt de laadsnelheid wel lager. Als snellere oplossing kunnen we u een speciale driefasige wallbox aanbieden als uw huishoudelijke elektrische installatie dit toelaat. Onze aanbevolen partner voor oplaadoplossingen kan u helpen de beste keuze te maken op basis van uw voorkeuren en mogelijkheden.

 

Dit is perfect voor mij als ...- als ik mijn auto regelmatig thuis oplaad.

- als andere functies naast het opladen niet belangrijk zijn voor mij.

Onze aanbevolen partner voor oplaadoplossingen kan u helpen de beste keuze te maken op basis van uw voorkeuren en mogelijkheden.

Het aanbod van slimme wallboxes

Eenfasig/7,4 kW

Driefasig/11 kW of 22 kW

 

Ideaal voor wie de wallbox deelt, energiekosten wil bijhouden en ze wil beheren volgens de verschillende behoeften. Neem alle touwtjes in handen via de app van de slimme wallbox. Ook beschikbaar voor één- of driefasig gebruik.

 

Dit is perfect voor mij …

 

- als ik naast opladen nog bijkomende functies wil, zoals rapportage en onderhoud op afstand.

- als de wallbox gedeeld wordt en ik een volledig rapport wil van het individuele stroomverbruik.

 

Onze aanbevolen partner voor oplaadoplossingen kan u helpen de beste keuze te maken op basis van uw voorkeuren en mogelijkheden.

Elektrisch rijden brengt op

De elektrische en plug-in hybride voertuigen van Opel genieten van lagere taksen en belastingen of zelfs een volledige vrijstelling, naargelang de regio waar ze ingeschreven worden en het statuut van de eigenaar het voertuig (particulier, zelfstandige, bedrijf,…). Uw dealer kan u hierover de nodige informatie geven.

 

Zoek uw verdeler.

 

OPLAADTIJDEN: IN EEN OOGOPSLAG.

Vergelijk de laadtijden voor verschillende kabels en wallboxes.

Het vermelde bereikcijfer voldoet aan de WLTP-testprocedure, op basis waarvan nieuwe voertuigen typegoedkeuring hebben vanaf 1 september 2018. Ze kunnen variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: snelheid, thermisch comfort aan boord van het voertuig , rijstijl en buitentemperatuur. De laadtijd hangt met name af van het vermogen van de lader aan boord van het voertuig, de laadkabel en het type en vermogen van het gebruikte laadstation. Deze waarden worden louter ter indicatie meegedeeld en hebben daarom geen algemene waarde. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie. 

INSTALLATIE.

Uw dealer en onze partner voor thuislaadoplossingen adviseren u over de wallbox dat het beste bij uw behoeften past en ondersteunen u bij de installatie ervan.

 

AAN DE SLAG!

Benut de expertise van onze partner Zeborne om de alles-in-één-oplossing te ontvangen: van Opel Original Charging Accessories tot de beste installatiedienst en ondersteuning op maat voor uw laadoplossing.

OPEL+ LAADACCESSOIRES VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S. 

Opladen? Geen probleem! Of u nu een volledig elektrische wagen of een oplaadbare hybride verkiest, thuis opladen of publiek, eenvoudig of slim – wij bieden u de beste laadaccessoires voor uw wagen en uw persoonlijke voorkeur. U kunt kiezen uit verschillende laadkabels, wallboxes, flexibele oplossingen en andere accessoires.