Skip To Content
GSe maakt comeback​

GSe maakt comeback als submerk voor sportieve modellen van Opel
Uitgebreid aanbod geëlektrificeerde modellen: van Corsa Electric tot en met Astra Plug-in Hybrid en Movano Electric

GSe: drie letters met een sterke herkenbaarheid voor klanten en liefhebbers van Opel. Drie letters die symbool staan voor zeer rijk uitgeruste, sportieve modellen. Behalve dat de Duitse autofabrikant vanaf 2024 van elk model in het gamma ook een geëlektrificeerde versie aanbiedt en vanaf 2028 een volledig elektrisch merk wil zijn in Europa, blaast Opel GSe nieuw leven in als een nieuw label in het topsegment. Bovendien krijgt GSe een nieuwe betekenis, daar waar de afkorting in het verleden nog stond voor ‘Grand Sport Einspritzung’ (Grand Sport Injection), zoals op de Commodore GS/E en de Monza GSE.

 

Florian Huettl, CEO van Opel: “Ik ben erg blij dat ik kan aankondigen dat GSe in de nabije toekomst terugkeert als ons label voor sportieve modellen in de topklasse. We hebben ons opnieuw laten inspireren door ons rijke erfgoed – zoals we dat ook hebben gedaan voor ons nieuwe, geprezen en gedurfde design – en er een moderne draai aan gegeven. In de toekomst zal het label GSe niet alleen staan voor dynamische, comfortabel rijdende auto's, maar ook voor 'Grand Sport électrique', volledig in lijn met onze ambitieuze plannen om een volledig elektrisch merk te worden."

 

Behalve op sportieve looks – gebaseerd op Opels bekroonde design – mogen toekomstige GSe-klanten zich ook verheugen op een chassis dat garant staat voor rijplezier. En zoals alle Opel-modellen zal ook de GSe-line-up ‘Autobahn-proof’ zijn, dankzij uitgebreide tests op de Duitse snelwegen. Bovendien zullen de GSe-modellen deze eigenschappen combineren met de mogelijkheid om plaatselijk emissievrij te rijden en zo een nieuwe definitie geven aan prestaties in de huidige tijdgeest.

 

Onlangs presenteerde Opel de Manta GSe, een moderne versie van de legendarische Manta uit 1970. Hij toont aan hoe tijdloos de lijnen uit 1970 zijn en vandaag de dag nog steeds perfect passen in de designfilosofie van Opel. De moderne interpretatie heeft geresulteerd in een krachtig voorkomen en zorgt ervoor dat de toekomst met vertrouwen tegemoet gezien kan worden. De Opel Manta GSe is ook een eerbetoon aan de prachtige Manta A die de inspiratie vormde voor het huidige design van Opels nieuwe merkgezicht met de Opel Vizor. Als een centraal designelement is dit de plek waar de hoofdlijnen van het ontwerp samenkomen met het Opel Blitz-logo als middelpunt. Alle nieuwe Opel-modellen, waaronder de nieuwe Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer, zijn voorzien van de Opel Vizor.

 

De veelvuldig bekroonde Manta GSe volgt ook Opels ‘simply electric’-route naar de elektrificatie van het merk, of het nu gaat om een personenauto of een lichte bedrijfswagen. Elke Opel zal vanaf 2024 geëlektrificeerd zijn, zodat elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar wordt. Nu al is keuze uit 12 geëlektrificeerde modellen, van plug-in hybrides zoals de Grandland en de Astra, tot en met de volledig batterij-elektrische voertuigen als de compacte Corsa Electric en de ‘lounge op wielen’ Zafira-e Life, maar ook de Combo-e Cargo en de bedrijfswagen Movano Electric.