Skip To Content
160ste verjaardag

Opel viert 160ste verjaardag met virtuele tour langs rijke geschiedenis
Van 1862 tot vandaag: nieuwe virtuele tour langs de geschiedenis van Opel nu online te maken

In 2022 viert Opel zijn 160e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan heeft Opel Classic een virtuele historische tour samengesteld die voor onder andere fans en vrienden van het merk bijzonder de moeite waard is: de nieuwe ‘160 jaar Opel’-tour op opel.com/opelclassic. Vanuit de luie stoel is online te genieten van talrijke hoogtepunten uit 160 jaar Opel-engineering. Opel Classic biedt kijkers een gevarieerde tour langs de eerste naaimachines en fietsen ‘made in Rüsselsheim’ tot en met de huidige ‘Gouden Stuurwiel’ titelhouder Opel Mokka-e1.

 

Aandacht voor detail

 

"De nieuwe jubileumtour is ontwikkeld met veel aandacht voor detail. Het team moest eerst alle tentoongestelde stukken nauwgezet archiveren en documenteren en ze precies uitlijnen voor het filmen, zodat online bezoekers de voertuigen van alle kanten kunnen bekijken. De tweetalige '160 jaar Opel'-tour biedt een volledig nieuw Opel-perspectief. Het is echt de moeite waard om door te klikken en de tour te volgen", zegt de nieuwe directeur van Opel Classic, Leif Rohwedder, die zich verheugt op de talrijke online bezoekers.

 

160 jaar Opel: Virtuele tour vanaf het begin tot nu

 

De nieuwe 360-gradenrondleiding neemt bezoekers virtueel mee naar de Opel Classic Collection in Rüsselsheim. Hier herbergt het merk met de Blitz een ware schatkamer van 600 historische voertuigen en studiemodellen, evenals 300 andere tentoonstellingsstukken, van Opel naaimachines tot aan vliegtuigmotoren. De rondleiding zit vol hoogtepunten uit het begin van Opel in 1862 en de daaropvolgende decennia. Door op de gele infopunten te klikken, onthult Opel Classic kort en bondig de belangrijkste informatie over het geselecteerde tentoonstellingsstuk.

 

‘System Lutzmann’

 

De ‘Wanderjahre Adam Opels’ (‘De internationale omzwervingen’ van een nog jonge Adam Opel) komen aan bod, evenals historisch waardevolle creaties zoals de ‘Quintuplet’ - een vijfzitsfiets - waarop de vijf zonen van de oprichter van het bedrijf zich aan het einde van de 19e eeuw voor reclamedoeleinden lieten fotograferen. De pionier onder de Opel-modellen is ook voor het eerst te zien in een virtuele rondleiding: de Patentmotorwagen, genaamd ‘System Lutzmann’ uit 1899, die het begin markeerde van de autoproductie in Rüsselsheim.

 

Opel-iconen

 

Daarna kunnen bezoekers online via verschillende paden de historische hallen onderzoeken. Ze zullen niet alleen talloze Opel-iconen en -bestsellers tegenkomen, maar ook innovatieve voertuigen die records hebben gevestigd, zoals de Opel Elektro GT. Vijftig jaar geleden demonstreerde deze auto op de Hockenheimring al wat er mogelijk is met emissievrij rijden. De tocht door 160 jaar Opel-geschiedenis leidt verder naar meer baanbrekende ontwikkelingen zoals de eerste elektrische auto die geschikt is voor dagelijks gebruik, de Opel Ampera, en de volledig elektrische Opel Mokka-e. Deze won het "Gouden Stuurwiel 2021" met zijn overtuigende rijprestaties en een geheel eigen stijl en sluit daarmee ook de reis door de tijd in de Opel-hallen af.

 

Voor alle interesses

 

De ‘160 jaar Opel’-tour is een aanvulling op de Opel Classic online tours die in 2021 met succes werden gelanceerd. Hier kunnen bezoekers ook de thema's ‘“Alternative Drives’, ‘Rally Racing’, ‘Roaring Twenties’ en ‘Mobility for Millions’ verkennen en bewonderen.