Skip To Content
De nieuwe Opel Vivaro

Stijlvolle allrounder: de nieuwe Opel Vivaro
Veiligheid voor alles: 18 assistentiesystemen inclusief Dynamic Surround Vision

 

Rüsselsheim.  Opel presenteert de nieuwe Opel Vivaro: een allrounder met een stijlvol uiterlijk. Voor het eerst is de Vivaro – net als de personenauto’s van Opel – voorzien van het kenmerkende Opel Vizor-familiegezicht dat naadloos overloopt in de optionele LED-koplampen. De Vivaro – die zijn kwaliteiten en veelzijdigheid allang heeft bewezen – maakt het leven van ondernemers nu nog gemakkelijker dankzij allerlei nieuwe features. Er zijn in totaal achttien geavanceerde assistentiesystemen beschikbaar, waaronder Dynamic Surround Vision (binnenkort). De nieuwe cockpit van de Opel Vivaro is ook voorzien van nieuwe infotainmentsystemen gebaseerd op het Snapdragon® Cockpit Platform van Qualcomm Technologies2: twee 10-inch beeldschermen en draadloze smartphoneconnectiviteit bieden tal van personaliseringsmogelijkheden.

 

Met de nieuwe, 100% elektrische Vivaro Electric zet Opel zijn elektrificatie-offensief voort. Deze versie is moderner en duurzamer dan ooit en biedt een grotere actieradius tot 350 kilometer (WLTP). Uniek in dit segment is de zogeheten e-Power Take-Off Unit, waarmee de batterij van de Vivaro Electric ook andere elektrische apparaten van stroom kan voorzien. Verder komt de nieuwe Opel Vivaro er ook met doorontwikkelde brandstofcel-aandrijving (HYDROGEN). Ondernemers kunnen dus kiezen welk type aandrijflijn het best past bij het bedrijf.

 

“Onze succesvolle Vivaro is nu nog moderner, praktischer en duurzamer”, aldus Opel CEO Florian Huettl. “Met de nieuwe digitale cockpit, de grotere actieradius en de mogelijkheid om te kiezen voor de innovatieve Vivaro HYDROGEN is deze alleskunner de kern van ons elektrificatie-offensief voor lichte bedrijfswagens. Voor elke ondernemer is er een Vivaro die past bij zijn behoeften.”

 

Stijlvol, geëlektrificeerd en praktisch: nieuwe Vivaro verenigt de kwaliteiten van personenauto’s en bedrijfswagens

 

De nieuwe Opel Vivaro is niet alleen veelzijdig en praktisch, hij ziet er ook aantrekkelijk uit. De lichte bedrijfswagen is nu – net als de compactere Opel Combo – voorzien van het karakteristieke Opel Vizor-merkgezicht. De Vizor loopt over de gehele voorzijde en omvat ook de koplampen en het Opel-logo.

 

De Vivaro Electric is er met een batterij van 50 kWh of 75 kWh. Met de 75 kWh-batterij is een actieradius tot 350 kilometer (WLTP1) mogelijk zonder laadstop – ruim 20 kilometer méér dan voorheen. Om bijzonder energiezuinig rijden mogelijk te maken, is de Vivaro Electric uitgerust met een regeneratief remsysteem dat op drie niveaus is in te stellen via schakelpeddels achter het stuur. Met de standaard 11 kW-boordlader is de batterij snel op te laden. Aan een 100 kW DC-snellaadstation is een stop van zo’n 38 minuten (50 kWh) of 45 minuten (75 kWh) voldoende om de batterij van 5 tot 80% op te laden.

 

De Vivaro Electric wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 100 kW (136 pk). Het maximumkoppel van 260 Nm is al vanaf de eerste aanraking van het stroompedaal beschikbaar, zodat de lokaal emissievrije bedrijfswagen vlot accelereert tot een topsnelheid van 130 km/u. De bestuurder kan kiezen uit drie rijmodi: Normal, Eco en Power.

 

Geheel nieuw is de mogelijkheid om de batterij te gebruiken als stroombron voor andere elektrische apparaten. Dat kan via de e-Power Take-Off Unit (aanvankelijk 400 volt) die op de Vivaro Electric kan worden aangesloten. Zo zijn geen extra batterijen of generatoren nodig om elektrisch gereedschap of apparaten te gebruiken.

 

Daarnaast biedt de Opel Vivaro (Electric) met zijn hoogte van circa 1,90 meter toegang tot de meeste ondergrondse parkeergarages. En dankzij de praktische plaatsing van de batterij onder de vloer staat de Vivaro Electric garant voor maximale veelzijdigheid op het gebied van ruimtegebruik en laadvolume.

 

Voor wie wel lokaal emissievrij wil rijden, maar geen tijd wil verliezen door het opladen van de batterij, biedt Opel in de nabije toekomst de verder ontwikkelde Vivaro HYDROGEN aan. Deze lichte bedrijfswagen met een brandstofcel heeft een actieradius van ruim 400 kilometer (WLTP) en kan in slechts enkele minuten worden volgetankt met waterstof. Uiterst efficiënte dieselmotoren met vermogens van 88 kW (120 pk) tot 130 kW (177 pk) maken het aanbod compleet.

 

Het aanbod van carrosserievarianten is net zo breed als dat van de aandrijflijnen. Opel levert de nieuwe Vivaro met keuze uit twee lengtevarianten (4,98 en 5,33 meter), als gesloten bestelwagen, met een dubbele cabine en als Platform Cabine als basis voor uiteenlopende conversies. Afhankelijk van de versie biedt de nieuwe Vivaro tot 6,6 m3 laadvolume en 1,4 ton laadvermogen.

 

 

Nieuwe digitale cockpit

 

De nieuwe Opel Vivaro onthaalt de bestuurder en zijn collega’s met ergonomie, comfort en styling die vergelijkbaar zijn met die van personenauto’s. De nieuwe infotainment- en navigatiesystemen met een 10-inch instrumentencluster en een 10-inch touchscreen boven de middenconsole maken – voor het eerst in een bedrijfswagen van Opel – gebruik van het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies2. Dat biedt mogelijkheden voor onder meer ultramoderne grafische, multimedia- en computerweergave. Geschikte smartphones zijn inductief op te laden en via Apple CarPlay of Android Auto draadloos te verbinden met de multimedia-infotainmentsystemen.

 

Achttien geavanceerde assistentiesystemen maken rijden en manoeuvreren eenvoudiger en veiliger. De nieuwe Dynamic Surround Vision komt vooral in een lichte bedrijfswagen bijzonder goed van pas. Het systeem omvat twee camera’s, de ene boven de achterdeuren en de andere onder de buitenspiegel aan de passagierszijde. De beelden – van achter de auto tijdens het rijden en van de dode hoek aan de rechterkant als de richtingaanwijzer is ingeschakeld – verschijnen in de nieuwe digitale achteruitkijkspiegel van hoge resolutie. Vergeleken met conventionele spiegels biedt het systeem beter zicht, zodat de bestuurder veiliger kan manoeuvreren met de Vivaro.

 

Systemen zoals Forward Collision Alert met noodremassistentie, Intelligente Cruise Control, Lane Keep Assist, vermoeidheidswaarschuwing, het stabiliteitsprogramma voor een aanhangwagen (TSP, Trailer Stability Program) en flankbescherming completeren het aanbod aan elektronische assistentiesystemen. Adaptive Cruise Control met Stop & Go is aan de optielijst toegevoegd.

 

Bovendien zijn de opbergruimtes rond het instrumentenpaneel en in de middenconsole groter dan voorheen, zodat de dagelijkse benodigdheden gemakkelijker zijn op te bergen. Ook dit maakt de nieuwe Vivaro tot een veelzijdig ‘werkpaard’. Hij biedt bovendien het comfort en de wegligging die vergelijkbaar zijn met die van een personenauto, wat de tijd achter het stuur aangenamer en ontspannener maakt.