Skip To Content
Drie Wereldpremières

Opel toont drie wereldpremières tijdens IAA Mobility 2023 in München

 

De IAA Mobility is een van de grootste mobiliteitsevenementen ter wereld. Opel grijpt de 2023-editie aan voor de presentatie van drie wereldpremières. Het merk laat zien wat het nu en vooral in de toekomst in petto heeft voor geëlektrificeerde mobiliteit. Het drieluik geeft bovendien een voorproefje op het gebied van design van de volgende generatie modellen. De IAA Mobility in München vindt dit jaar plaats van 5 tot 10 september 2023.

 

Florian Huettl, CEO van Opel: “De meeste Opel-modellen zijn nu al geëlektrificeerd. Tegelijkertijd laten we met de plug-in hybrides van het nieuwe submerk GSe zien hoe dynamisch rijplezier en duurzaamheid naadloos samengaan. En dit is pas het begin op weg naar 2028, wanneer we in Europa een volledig elektrisch merk worden. Op de IAA Mobility in München laten we zien hoe Opel elektrische mobiliteit tastbaar maakt voor iedereen en nog geschikter voor dagelijks gebruik – en hoe de toekomst van ons merk eruit zal zien.”

 

Wereldpremière 1: Opel Astra Sports Tourer Electric

 

Een van de drie wereldpremières is de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric. Deze praktische, volledig elektrische familie-estate beleeft in München zijn publieksdebuut en vormt een aantrekkelijke toevoeging aan het brede, zeer efficiënte aandrijflijnportfolio van de Astra. De Opel Astra Sports Tourer Electric is de eerste 100% elektrische stationwagen van Duitse makelij.

 

De elektromotor levert een vermogen van 115 kW (156 pk) en een koppel van 270 Nm. Zijn geavanceerde 54 kWh batterij is goed voor een actieradius tot 416 km*. Daarnaast biedt de uiterst praktische Astra Sports Tourer Electric minimaal 516 liter bagageruimte, die eenvoudig is uit te breiden tot 1.553 liter door de achterbank neer te klappen.

 

Wereldpremière 2: nieuwe Opel Corsa Electric

 

Een andere wereldpremière tijdens de IAA Mobility 2023 is de nieuwe Opel Corsa Electric. Die is zowel efficiënter als krachtiger dan voorheen, terwijl de actieradius is toegenomen. De Corsa – al twee jaar op rij de populairste compacte auto in Duitsland – wordt als elektrische variant aangeboden in twee versies. De versie met een vermogen van 100 kW (136 pk) heeft een verbeterde actieradius tot 357 km*. Volledig nieuw is de versie met 115 kW (156 pk) en een actieradius tot 402 km*.

 

Wereldpremière 3: een verrassing

 

De derde wereldpremière van Opel op de IAA Mobility is nog een verrassing. Eén ding kan Opel al wel vertellen: het merk zal een inspirerend, expressief statement maken voor de toekomst! Stay tuned!

 

Te zien op meerdere locaties

 

Opel maakt het bezoekers eenvoudig om kennis te maken met de drie wereldpremières. Ze worden niet alleen getoond op de IAA Mobility, maar zijn ook te zien in het centrum van München aan de Ludwigstrasse, vlakbij Odeonsplatz.

 

 

 

* Voorlopige actieradius bepaald volgens WLTP-testproceduremethodiek (R (EG) nr. 715/2007, R (EU) nr. 2017/1151). De werkelijke actieradius kan variëren onder alledaagse omstandigheden en is afhankelijk van verschillende factoren, met name van persoonlijke rijstijl, routekenmerken, buitentemperatuur, gebruik van verwarming en airconditioning en thermische pre-conditioning.