Skip To Content
nieuwe iconische 'Blitz'

Opel onthult zijn nieuw iconisch 'Blitz' embleem 

 

Vandaag onthulde Opel een nieuwe interpretatie van zijn iconisch embleem, de 'Blitz', dat al vanaf 2024 op productieauto's te zien zal zijn. Het zal een centraal element blijven vormen van het Opel Compass, één van de belangrijkste kenmerken van de opwindende en veelgeprezen designfilosofie van de autofabrikant uit Rüsselsheim, terwijl het tegelijkertijd trots het middelpunt blijft vormen van het Opel Vizor-merkgezicht. De bliksemschicht - of 'Blitz' in het Duits - wordt nauw geassocieerd met elektriciteit en is het ideale embleem om Opel's benadering van het tijdperk van elektromobiliteit te symboliseren.

 

"Onze 'Blitz' is relevanter dan ooit tevoren. Het symboliseert niet alleen ons engagement voor de democratisering van innovatie en mobiliteit, maar geeft ook aan dat we tegen 2028 een volledig elektrisch merk in Europa willen worden. Dit jaar zullen we al 15 geëlektrificeerde modellen in ons portfolio hebben en kunnen we met trots zeggen dat Opel elektrisch is," aldus Florian Huettl, CEO van Opel.

 

"De 'Blitz' is het icoon voor onze Bold and Pure filosofie. De aangescherpte, zelfverzekerde nieuwe 'Blitz' snijdt de pure ondersteunende ring, waardoor ons iconische embleem een vooruitstrevende, moderne look krijgt. Het staat trots in het midden van ons kompas, ons belangrijkste grafische ontwerpprincipe. Het kompas vormt de ruggengraat van onze designelementen aan de voor-, achter- en binnenkant," aldus Mark Adams, Vice President design.

 

De Duitse autofabrikant zal de nieuwe 'Blitz' de komende jaren geleidelijk uitrollen over zijn productportfolio en de eerste productieauto zal het nieuwe uiterlijk in 2024 dragen. Opel CEO Florian Huettl kondigde echter aan dat het nieuwe embleem dit jaar al prominent aanwezig zal zijn. "De IAA Mobility is een van de grootste autoshows ter wereld en daarom de perfecte locatie om met trots een groot, internationaal publiek kennis te laten maken met onze nieuwe 'Blitz'. Bovendien hebben we ook een verrassing gepland. Bezoekers van onze aanwezigheid in München zullen enthousiast zijn," zei hij.