Skip To Content

Eerste blik op verbluffende Opel Experimental
Vooruitkijken: Opel Experimental geeft inzicht in de toekomst van het merk

 

Rüsselsheim. Nadat het Duitse merk vorige week de naam van zijn nieuwe conceptcar, Opel Experimental, onthulde, geeft het nu een paar teaser shots vrij van deze designstudie. De foto's onthullen de extreme precisie en het oog voor detail van de Opel Experimental, die de toekomst van het merk Opel zal tonen met zijn meer technische en extreme interpretatie van de Bold and Pure designfilosofie.

 

"De Opel Experimental markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor ons merk. Hij werd ontworpen om een tastbare visie te geven van waar het merk Opel naartoe gaat. Binnenkort onthullen we meer details en houden we u dus op de hoogte," aldus Florian Huettl, CEO van Opel. 

 

Eén van de meest in het oog springende kenmerken die uit de beelden naar voren komt, is de verdere ontwikkeling van het Opel Kompas, het prominente element van Opels designfilosofie. De nieuwe verlichte Blitz zit zelfverzekerd in het midden van het kompas in een nieuwe versie van de Opel Vizor, het kenmerkende voorfront en technologiecentrum van het merk. Hij wordt omringd door de langwerpige verlichting in vleugelvorm op de horizontale as, terwijl de verlichte middenplooi nog meer karakter toevoegt. Een opvallende rode lichtafbeelding op de vlakke carrosserie, zonder onnodige lijnen, suggereert de herhaling van het kompas aan de achterzijde van de Opel Experimental.

 

Verder is aerodynamische efficiëntie al lang een kenmerk van de personenauto's van Opel en de specifieke constructie van de opvallende wielen geeft aan dat de Opel Experimental dit kenmerk ook zal delen. De futuristische lijnen worden voortgezet in het interieur, met de geprofileerde stoelstructuur die wijst op een duurzame, grondstofbesparende benadering van de ergonomische zetels die typisch zijn voor Opel auto's.

 

De Opel Experimental viert dit jaar zijn wereldpremière op de IAA Mobility in München (5 tot 10 september 2023).