Skip To Content
Service & Onderhoud

Klantenzorg

Service & onderhoud

Kan ik mijn Opel laten onderhouden door een onafhankelijke garage?

Deze beslissing is aan u, maar houd er rekening mee dat Opel geen garantieclaims accepteert die voortvloeien uit het feit dat er niet-oorspronkelijke Opel-onderdelen worden gemonteerd of dat er problemen worden veroorzaakt door gebrekkig vakmanschap.
 
Een onafhankelijke motorhandelaar moet de juiste olie gebruiken en het onderhoudsboekje van uw voertuig afstempelen. Alle Opel onderdeelnummers en de gebruikte oliesoort moeten ook duidelijk op uw factuur worden afgedrukt.
 
Reserveer voor uw gemoedsrust een service bij ons.

Ik heb een oudere auto, kan ik die nog steeds met Opel laten onderhouden?

Ja - wij bieden handige vaste prijs diensten voor voertuigen van alle leeftijden, zonder verborgen kosten. 

Ik heb net een Opel gekocht. hoe kan ik de servicegeschiedenis controleren?

Uw Opel had een onderhoudsboekje moeten hebben met deze gegevens. Als u het boekje niet kunt vinden, ga dan terug naar de verkoper en vraag het hen. Of maak een myOpel account aan, hier kunt u de onderhoudshistoriek van uw wagen bij erkend Opel hersteller terugvinden.
 
Als u weet dat uw voertuig bij een erkende Opel handelaar werd onderhouden, kunnen zij wellicht de gegevens van uw voertuig terugvinden. U moet bewijzen dat u de eigenaar bent van het voertuig.

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd tijdens een Opel autoservice?

Wij bieden 3 serviceniveaus voor Opel auto's aan. Tussentijdse service, de hoofddienst en grote service:
 
• Een Tussentijdse Service (dit is de 1e, 3e, 5e, 7e, 9e, 11e, 9e, 11e) bestaat uit een olie- en filtervervanging, vloeistofniveaucontroles (antivries, rem-/koppelingsvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof (indien van toepassing - en bijvullen van de ruitensproeier), een visuele controle op lekkage, controle en afstelling van de bandenspanning, controle en afstelling van de bandenspanning, controle en afstelling van het was- en reinigingssysteem, controle van het verlichtingssysteem, controle van de remmen, controle van de ophanging, controle van de wegligging, en nog veel andere controles. Normaal gesproken ontvangt u een kopie van de checklist die tijdens de servicebeurt is ingevuld.
 
• De hoofddienst (de 2e, 6e en 10e van het voertuig), zoals bij de interim-dienst, plus het vervangen van de batterij in de sleutelhanger, het pollenfilter, het dieselbrandstoffilter (indien nodig) en de remvloeistof.  Controle van de aandrijfriem, uitlaatgasleiding en motorkap. Uitlijning van de koplamp, controle en afstelling van de parkeerrem.
 
• De Grote Service (de voertuigen 4e, 8e en 12e servicebeurt) volgens de hoofddienst plus het vervangen van het benzinebrandstoffilter, de bougies en het luchtfilter.
 
Verdere controles worden aanbevolen over verschillende afstanden of perioden. Deze omvatten een controle van de tandriem, vervanging van het brandstoffilter (afhankelijk van de motor), vervanging van de remvloeistof en de bougie (alleen voor benzinevoertuigen). Deze zaken brengen normaal gesproken extra kosten met zich mee.

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd tijdens een Opel autoservice?

Wij bieden 2 serviceniveaus voor Opel bestelwagens.   Hoofdservice en grote service:
 
• Onze Opel specialisten zullen uw motorolie en filter vervangen, plus een sleutelhangerbatterij, pollenfilter, remvloeistof en een groot aantal extra controles van vitale onderdelen van uw voertuig vervangen* Prijzen van de bestelwagens zijn exclusief aandrijving/timeringgordels.  Bovendien voeren we ook een 25-punts visuele controle uit en kijken we of er nog uitstaande veiligheidscampagnes of upgrades van uw Opel of software nodig zijn. Bovendien geven we u een Opel-stempel in uw serviceboek.
 
• De grote service (intervallen specifiek voor het model bestelwagen verwijzen wij u naar uw onderhoudsboekje) Als de grote service plus vervanging van het dieselbrandstoffilter, het luchtfilter en de bougies.
 
Verdere controles worden aanbevolen over verschillende afstanden of perioden. Deze omvatten een controle van de tandriem, vervanging van het brandstoffilter (afhankelijk van de motor), vervanging van de remvloeistof en de bougie (alleen voor benzinevoertuigen). Deze zaken brengen normaal gesproken extra kosten met zich mee.

Wanneer moet ik mijn voertuig laten onderhouden?

Leeftijd, kilometerstand en de omstandigheden waarin u uw voertuig gebruikt, kunnen van invloed zijn op het moment dat uw voertuig onderhoud nodig heeft. Uw Opel-dealer kan u meer informatie en een gedetailleerd en actueel onderhoudsschema geven.
 
Het is van vitaal belang dat de onderhoudswerkzaamheden op de juiste tijdstippen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw voertuig veilig en zuinig rijdt en zijn waarde behoudt.

Waarom zou ik mijn voertuig laten onderhouden met Opel?

Onze volledig getrainde Opelspecialisten houden uw Opel in topconditie.
 
Door uw Opel bij ons te laten onderhouden, krijgt u de garantie dat uw voertuig een volledige 360 graden controle krijgt.
 
Onze transparante aanpak van het onderhoud houdt u op de hoogte van wat er gebeurt, op een manier die bij u past, zonder verborgen kosten.
 
Voor meer informatie over de diensten die wij aanbieden, klik hier.

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als je nog steeds antwoorden nodig hebt, zijn we hier om te helpen.